Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Yeni Eko Turizm Yolu İçin Çalışmalar Başladı

Yeni Eko Turizm Yolu İçin Çalışmalar Başladı
REKLAM ALANI
02.04.2021
A+
A-

Adıyaman Gerger ilçesinde vatandaşların doğa ile iç içe olacağı yeni eko turizm yolu için çalışmalar başladı.

Adıyaman Gerger ilçesinde vatandaşların doğa ile iç içe olacağı yeni eko turizm yolu için çalışmalar başladı.

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü, Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğü Gerger Orman İşletme Şefliği sınırlarında kalan Karagöl Eko turizm Projesi çalışmalarına başladı.

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürümüz Cevdet ÇİÇEK , Adıyaman vizyonunu turizm olarak belirleyen geçmişte Kırk göz Mesire Alanı olarak kullanılan ve çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapan doğa harikası alan ile Sülüklü Göl’ü birleştirerek bir eko turizm projesi hazırlandı. Sülüklü göl, içerisinde doğal olarak bulunan sülükler ile vatandaşlarımızın şifa bulduğu bir mekân. Bu proje ile hem doğal güzellikler hem de sağlık turizmini bir arada vatandaşlarımızın hizmetine sunan, fonksiyonel ve her türlü sosyal etkinliğe uygun bir planlama çalışmalarında sona geldi.

Proje maliyeti 1.120.000 TL dir
Yıl içinde en az 8 ay hizmet verecek olan eko turizm alanında dinlenme alanları, kır lokantası, kafeterya, seyir terasları, yürüyüş parkuru, kameyle, pergola gibi vatandaşlarımızın bütün rekreasyon ihtiyaçlarını karşılayacak tesisler bulunmaktadır.

Adıyaman’ın bu yöndeki ihtiyacına karşılık verecektir. İnsanlara oksijeni bol, temiz havası bozulmamış, organik yaşamın bulunduğu ve keyifli zaman getirebileceği bir yer fırsatı sunmuş oluyoruz. Çalışmalar bittiğinde eko turizm için tercih edilen alan olacaktır.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI