Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Yedi Kardeşler Restoran’dan Türk mutfağına patentli lezzet : Keplican

Yedi Kardeşler Restoran’dan Türk mutfağına patentli lezzet : Keplican
REKLAM ALANI
17.05.2021
A+
A-

Geçtiğimiz yıllarda yemeklerde ekmek yememeyi tavsiye eden Prof .Dr. Canan Karatay, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Yaşam Boyu Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Semineri” için Mersin’de bulunurken Yedi Kardeşler Restoran’da lahmacun yerken basın mensupları tarafından görüntülenmişti.

Basın mensuplarının ekmeği yemeği yasaklamanıza rağmen neden lahmacun yiyorsunuz sorusuna “ Yediğim lahmacunun maya ile hazırlanmadığı için yenilmesinde mahsur olmadığı” cevabını vermişti.

Yaşanan olay sonrasında ulusal medyadan birçok gazete tarafından Canan Karatay’ın lahmacun ve Adana kebap yediği Yedi Kardeşler Restoran aranarak, Canan Karatay’ın yemekte ekmek yiyip yemediği ve neler yediği sorulmuştu.

Keplican

1990 yılında kurulan Yedi Kardeşler Restoran sadece Mersin’in değil neredeyse tüm Akdeniz’in popüler bir mekanı olmakla birlikte en büyük özelliği menülerinde kullandıkları birçok malzemenin üretimini ve teminini kendilerinin sağlamasından kaynaklanıyor. Et ürünleri için kendilerine ait Toros’larda bulunan çiftliklerde yetiştirdikleri kuzu ve danalardan et ihtiyaçlarını karşılayan Yedi Kardeşler yine kendilerine ait olan Kahramanmaraş’ta bulunan çiftliklerinde sebzelerini ve salçalarını kullanarak müşterilerine seçkin bir hizmet sunuyor.

Canan Karatay ile Türkiye gündemine giren Yedi Kardeşler Restoran bu kez de Türk mutfağına kendi kattıkları ve patentleri kendilerine ait olan Keplican ile gündeme geldiler.

Konu hakkında kısa bir açıklamada bulunan Yedi Kardeşler Restoran işletmesi müdürü Yusuf Köken “ Kendi bahçemizde özen gösterip yetiştirdiğimiz patlıcan ve biberlerimizin , yine kendimize has pul biberimiz ve özel marina soslarımız ile bir araya getirmiş olduğumuz patentli ürünümüz olan Keblican’ı artık müşterilerimizle buluşturmaya başladık. Bizim her daim önceliğimiz müşterilerimiz, odak noktamızda personelimiz olmuştur” dedi.

REKLAM ALANI