Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Vali Ustaoğlu’nun Ramazan Bayramı Mesajı

Vali Ustaoğlu’nun Ramazan Bayramı Mesajı
REKLAM ALANI

Vali Ustaoğlu’nun Ramazan Bayramı Mesajı

Ramazan ayının bizlerde yaşattığı birlik ve beraberlik duygusu ile millet olarak, iyiliklerin en derin olarak hissedildiği, dargınların barıştığı, kardeşlik, dostluk, duygularının çok yoğun yaşandığı, elimizdeki zenginliği, gönlümüzdeki muhabbeti herkesle paylaşmanın verdiği huzurla bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın huzurunu yaşamaktayız.
Yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, sevgi ve hoşgörünün en yüksek seviyeye ulaştığı bayramlar; milletçe sevinç ve coşkuyu yaşadığımız, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unutarak barıştıkları, kardeşlik duygularının daha çok hatırlandığı müstesna günlerdir.
Modern kültürün etkisini arttırdığı dünyada millet olarak bekamızı sağlayacak manevi duygularımızın milli kültürümüz içindeki önemi bayramlarımız vesilesi ile daha iyi anlaşılmaktadır. Milli ve manevi değerlerimizin yüzyıllar boyunca sürmesi için büyük önem arz eden, inancımızın temelini oluşturan, bizleri birlik ve beraberlik içinde bugünlere getiren ve yarınlara taşıyacak olan bu güzel günleri, hayatımızın her gününe taşıyabilmek ve gelecek nesillere aktarmak için millet olarak tüm gayretimizi göstermemiz gerekmektedir.
Bayramlar birlik ve beraberlik içinde daha çok değerini arttırsa da ne yazık ki pandemi süreci içinde bizler bu bayramımızı da yine evlerimizde sadece kendi ailemiz ile geçirmek zorundayız. Aile büyüklerimiz ile uzaktan görüşerek bu bayramımızı kutlayacağız. Gelecekte yaşayacağımız nice güzel bayramlarda kucaklaşabilmek, bir birimize sımsıkı sarılabilmek için bu bayram da tedbirlere çok iyi uymamız gerekmektedir. Bu konuda Trabzon halkı olarak çok duyarlı davranacağımız ve örnek davranışlar içinde olacağımızdan hiç şüphem yoktur. Birbirimize ve ülkemize olan sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalı ve gelecekteki güzel günler için bu bayramımızı da tedbirlerimizi ihmal etmeden ailemizle ihya etmeliyiz.
Son günlerde bizleri derinden üzen; ilk kıblemiz, kutsal mabedimiz olan Mescid-i Aksa’ya ve Filistin halkına yapılan insanlık dışı saldırıların gölgesinde geçireceğimiz Ramazan Bayramı’nın insanlık ve Müslüman âlemi için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyor; Trabzonlu hemşehrilerimin, milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

Kaynak:http://www.trabzon.gov.tr

REKLAM ALANI