Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TÜSİKON Olağan genel kurulu 7 NİSAN Çarşamba günü yapılacak

TÜSİKON Olağan genel kurulu 7 NİSAN Çarşamba günü yapılacak
REKLAM ALANI
29.03.2021
A+
A-

Türkiye Üreticiler Sanayiciler ve İş Adamları Konfederasyonu ( TÜSİKON ) 7 Nisan Çarşamba günü yapacağı olağan genel kurula mevcut başkanı ile yoluna devam edeceğini bildirdi.

Türkiye’nin önemli uluslararası ekonomik sivil toplum kuruluşlarından TÜSİKON , olağan genel kurulunu yapıyor. Genel merkezi Ankara’da olan TÜSİKON’un Afrika kıtası, Arap yarımadası, Orta Asya ve Avrupa’da birçok ülkede temsilciliği bulunuyor. TÜSİKON, bir çok ülke büyükelçilikleri ile işbirlikteliği sözleşmeleri yaparak Türkiye ile dünya devletleri arasında ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla kurulmuş bir ekonomik sivil toplum kuruluşudur. Yakın zaman da Zambia ülkesi ile 1 milyar dolarlık iş protokolü yaparak gündeme gelmiştir.

TÜSİKON Genel Merkezinden yazılı bir açıklama yapan genel sekreter Hüriyet Cemal ÖZKAYNAK , tüm temsilcilikleri ve teşkilatları ile 7 Nisan Çarşamba günü yapılacak olağan genel kurulda mevcut genel başkan iş adamı Orhan BEŞİKTEPE yi tek aday olarak destekleyeceklerini açıkladı .

Orhan BEŞİKTEPE kimdir ?
1975 yılında 5 çocuklu mütevazi bir ailenin ikinci çocuğu olarak Konya’da dünyaya gelmiştir. Orhan BEŞİKTEPE, ilk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamlamıştır. Yüksek öğrenimine ise ara vererek genç yaşta aile şirketinde yönetici olarak iş hayatına başlamıştır. Askerlik görevini başarılı bir şekilde tamamlamasıyla evliliğe adım atmış ve 4 çocuk babası olmuştur.

İlk iş hayatı Konya’da1993 yılında aile şirketi olan Ortev Boya Kimya San.Ltd. Şti’ne katılarak inşaat boyaları üretimi yapmıştır. Yurtiçi ve yurtdışı bayilikleri oluşturarak bir çok kesimin ortev boyaları ile tanışmasına vesile olmuştur. Ortev şirketinde 12 yıl Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttükten sonra kendi üretimini yaptığı ürünlerin uygulamasını da yapmak için yeni iş yeri kurma kararı almıştır.

2005 yılında LİVA Yapı inşaat Sanayi Tic. Ltd. Şti’ni kurarak kamu ve özel sektörde AVM, hastane sosyal tesis ve alt yapı üst yapı olmak üzere birçok projelerde başarılı bir taşeronluk hizmeti vermiştir. Bütün Türkiye’de faaliyet gösterdiği bu sektörde iken sadece kendi firması için çalışmanın kendisine az geldiğini hissetmeye başlamasıyla tüm ülke firmalarımız için nasıl faydalı olabilirim diye düşünmeye başlamıştır. Nihayet; firmaların her konumunda ihtiyaçları olan Devlet Teşvikleri ve Destek Uygulamalarında ülke yatırımlarına hizmet vererek ülke yatırımlarına katkıda bulunabilme kararı almıştır.

Sürekli ve sonuca odaklı hizmetler vermek amacıyla, 2018 yılında kurduğu OBT Danışmanlık Ltd. Şti ile yurtiçinde ve yurtdışında birçok firmanın yatırım, üretim, turizm ve finans danışmanlığını ‘O bizim tercihimiz’ sloganıyla başarılı bir şekilde yürütmektedir. Öğrenimin yaşı olmadığını düşünerek yükseköğrenimine açık öğretim üzerinden sürdürmektedir

Bir çok kez sivil toplum kuruluşlarında yönetim kadrosunda da bulunarak ülkemiz ve milletimiz adına da güzel hizmetler vermiştir. Hizmet aşkı büyümüştür.

Başarılı bir şekilde yürüttüğü görevi kuvvetlendirme adına , Üretici ve Sanayici İş Adamları Konfederasyonu ( TÜSİKON )’nun 28.09.2020 tarihinde kuruluşu ile Başkanlığına seçilmiştir.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI