Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TÜSİKON GENEL BAŞKANI BEŞİKTEPE;” Yanan Bir Ağaç Değil; Geleceğimizdir, Nefesimizdir.”

TÜSİKON GENEL BAŞKANI BEŞİKTEPE;” Yanan Bir Ağaç Değil; Geleceğimizdir, Nefesimizdir.”
REKLAM ALANI
30.07.2021
A+
A-

Üreticiler Sanayiciler ve İş Adamları Konfederasyonu ( TÜSİKON ) Genel Başkanı Orhan Beşiktepe, yurdumuzun bir çok noktasında meydana gelen yangınlar ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Yanan sadece bir ağaç değil soluduğumuz hava ve çocuklarımızın geleceğidir.” dedi.

Başkan Beşiktepe;” Bilmezler mi ki bu dünyada ve ahirette Cenab-ı Hakk’ın gazap ateşini yaktılar. Dilsiz hayvanları telef ettiler masum insanları evsiz ettiler. Devlet ve millet bir araya gelir yaraları sararız. Birlik ve beraberlik içerisinde misli misli daha fazlasını dikeceğiz göreceksiniz. Biz ne soysuzlar gördük, ellerine hiç bir şey geçmedi. Kim ne kötülük yaparsa kendisine yapar, erken sevinmeyin. O hayvanların feryadı, ağaçların iniltisi, insanların gözyaşı arşa yükseldi ve siz kibriti attığınız anda lanetlendiniz. Erken sevinmeyin. Yanarak can veren her bir canlının acısı ruhunuzu yakmadan size ölmek yok . Ahirette de yaptığınız kötülüğü kat ve kat yaşayacaksınız. Siz korkun . Siz yanın bu günden sonra.” dedi.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’ in “Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz.” hadisini hatırlatan Beşiktepe;” Bu hadis-i şerif İslam dininin canlılara şefkati, merhameti ve hizmeti el üstünde tutması ve teşvik etmesi, Allah’ın birer masnu olan canlıların başıboş olmadıklarını, tesadüf oyuncağı olmadıklarını , kıymetsiz bulunmadıklarını ve Hak Teala’nın her bir can ve yürek sahibine birinci derece ehemmiyet verdiğinin tescilidir. “Merhamet etmeyene merhamet olunmaz.” hadisinde veya kuyu basında susuzluktan toprak yiyen bir köpeğe kuyudan su çıkarıp su veren günahkar bir adamın sırf bu merhametinden dolayı bağışlanmasında bu merhamete önemle vurgu vardır.” dedi.

En yakından en uzağa bütün canlılara şefkat ve merhamet duymanın yani dinimizdeki önemli farzlardan sıla-i rahimin Allah’ın emri olduğunu ve bir ağaç dikmeyi, bir yaş ağaca bakmayı veya bağlarda, bahçelerde yeşil bitkilerin yaşaması ve gelişmesi için hizmet etmeyi başka kategoride değerlendirilemeyeceğini dile getiren Beşiktepe;” Bir ağaç veya fidan bir canlıdır. Onun hayatı toprağa kavuştuğu anda başlar. Ona duyulan merhamet ve ona yapılan sıla, onu toprakla buluşturmaktır. Can çekişen bir balık için deniz ne ise , havasız bir ortamda ölüme terk edilen insan için temiz hava ne ise ağaç için toprak da odur. Ağaçlar toprakla buluşunca hayat bulurlar toprakla birleşince gülümserler toprakla buluşunca çiçek açarlar meyve verirler.”dedi.

Tüsikon olarak devletimizin ve vatandaşlarımızın yanlarında olduğunu ve yangınları söndürmek için canla başla mücadele eden herkese şükranlarını ileten Başkan Beşiktepe; “Kıyametin kopması Cenab-ı Hakk’ ın emri ve iradesi üzerine vaki olacağı bildirilen tamamen bizim dışımızda bir vakıadır. Oysa bir fidan dikmek bir canı toprakla buluşturmak bir ağacı güldürmek bizim amelimizdir. Çoğu zaman bizim elimizdedir. Biz kıyamet de kopsa elimizde imkan varsa amelimizden vazgeçmeyiz . Bizim için fazilet, sevap ve şeref bizim amelimizdir.” dedi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI