Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

“Türkiye, özgün araştırma faaliyetleri konusunda gerçek kapasitesini kullanmaya adım adım yaklaşmaktadır

“Türkiye, özgün araştırma faaliyetleri konusunda gerçek kapasitesini kullanmaya adım adım yaklaşmaktadır
REKLAM ALANI
10.06.2022
A+
A-

 

 

 

“Türkiye, özgün araştırma faaliyetleri konusunda gerçek kapasitesini kullanmaya adım adım yaklaşmaktadır”
10.06.2022

 

 

 

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

“Türkiye, özgün araştırma faaliyetleri konusunda gerçek kapasitesini kullanmaya adım adım yaklaşmaktadır”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Bilim, Teknoloji ve Araştırma Binası Açılış Programı’nda yaptığı konuşmada, “Derin Teknoloji Üssü adı verilen bu binanın, ülkemizin araştırma, geliştirme, yenilik ekosistemine çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu teknoloji üssünü, Millî Teknoloji Hamlesi vizyonumuzun bir parçası olarak görüyoruz. Türkiye, her alanda olduğu gibi, özgün araştırma faaliyetleri konusunda da gerçek kapasitesini kullanmaya adım adım yaklaşmaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü’nde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Bilim, Teknoloji ve Araştırma Binası Açılış Programı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında programı katılanları selamlayarak, “Üniversitemizin Kandilli Kampüsü Bilim Teknoloji Binası’nın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Derin Teknoloji Üssü adı verilen bu binanın, ülkemizin araştırma, geliştirme, yenilik ekosistemine çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu teknoloji üssünü, Millî Teknoloji Hamlesi vizyonumuzun bir parçası olarak görüyoruz. Türkiye, her alanda olduğu gibi, özgün araştırma faaliyetleri konusunda da gerçek kapasitesini kullanmaya adım adım yaklaşmaktadır” dedi.

 

 

 

 

“SALGIN DÖNEMİNDE, SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN EN AZ SAVUNMA SANAYİ KADAR KRİTİK ÖNEME SAHİP OLDUĞUNU HEP BİRLİKTE GÖRDÜK”

Açılışını yapılan ve tamamı araştırma geliştirme faaliyetlerine yönelik çalışan kuluçka merkezlerine ayrılmış olan merkezin, üretilen bilgiyi teknolojiye dönüştürerek Türkiye’ye güç katacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Derin Teknoloji Üssü’nde yer alan altyapıların bir kısmı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın desteğiyle kurulmuştur. Mesela, bunlardan biri biyoyakıttan gıda takviyesine, hayvan yeminden gübreye kadar pek çok alanda uygulama imkânı olan, ülkemizin fosil yakıtlara bağımlılığını azaltacak çalışmadır. Ülkemizin iklim değişikliği ve çevrenin korunması ile sıfır atık hedefine de destek verecek doğal kaynakların etkin kullanımına yönelik çalışmalar, bu birimde yürütülecektir. Desteklenen bir diğer çalışma da sağlık sektörüne yönelik ilaç, aşı, tıbbi cihaz üretimi yapan KOBİ’lere yönelik araştırma geliştirme destek laboratuvarları projesidir” açıklamasında bulundu.

Bu çalışmaların gerçekleştirileceği Yaşam Bilimleri Merkezinin, sahip olduğu altyapı ve nitelikli insan kaynağıyla, Türkiye’nin yüz akı teknoloji markalarından biri olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem ülkemizde hem dünyada sağlık sektörünün hızla gelişmeye devam etmesi, bu tür çalışmaları daha da önemli hâle getirmektedir. Salgın döneminde, sağlık sektörünün en az savunma sanayi kadar kritik öneme sahip olduğunu hep birlikte gördük. Sağlık sektörünün ihtiyaçlarını yerli ve millî imkânlarla karşılayarak, hem cari açığı azaltmak hem bu tür ürünlerin ihracatını geliştirmek istiyoruz. Bu merkezden hizmet alacak KOBİ’lerin, akademisyenlerin ve araştırmacıların desteğiyle, kısa sürede büyük ölçekli firmalarla rekabet edebilecek seviyeye çıkacağına inanıyorum.”

Tüm Haberler

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/138330/-turkiye-ozgun-arastirma-faaliyetleri-konusunda-gercek-kapasitesini-kullanmaya-adim-adim-yaklasmaktadir-

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI