Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

“Türkiye olarak turizm pastasından çok daha büyük bir payı almayı hedefliyoruz”

“Türkiye olarak turizm pastasından çok daha büyük bir payı almayı hedefliyoruz”
REKLAM ALANI
20.06.2021
A+
A-

“Türkiye olarak turizm pastasından çok daha büyük bir payı almayı hedefliyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NG Phaselis Bay Oteli açılış töreninde yapığı konuşmada, “Türkiye olarak şu dönemi hızlı bir şekilde geride bırakarak, kayıplarımızı telafi etmenin ötesinde, turizm pastasından çok daha büyük bir payı almayı hedefliyoruz. Salgın paniğinin geride kalmasıyla birlikte, inşallah adım adım bunu gerçekleştireceğiz. Yatırımcılarımızın morallerinin yerinde olduğunu görüyoruz. Devlet olarak biz de destekler ve teşviklerle sektöre her türlü kolaylığı gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte NG Phaselis Oteli açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında resmî açılışı yapılacak olan NG Phaselis Oteli’nin Türkiye’ye ve turizm sektörüne olmasını diledi.

Turizm sektöründeki 4. yatırımlarını bu otelle yapan Güral ailesinin başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu otelin, Nisan ayındaki fiili açılışının hemen ardından, salgın şartlarına rağmen yüksek doluluk oranlarına ulaşması, isabetli bir yatırım olduğunun işaretidir” dedi.

“SALGIN DÖNEMİNDE TURİZM SEKTÖRÜNÜ AYAKTA TUTMAK İÇİN YOĞUN GAYRET GÖSTERDİK”

Türkiye, turizmde hâlâ çok büyük yatırım ve kazanç potansiyeli barındıran bir ülke olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın döneminde turizm sektörünü ayakta tutmak için yoğun gayret gösterdiklerini belirtti ve şunları kaydetti: “Kendisi de sektörün içinde olan Kültür ve Turizm Bakanımız, yurt içinde ve yurt dışında gereken her adımı attı, bu noktada gidilmedik ülke bırakmadı. Bir taraftan Almanya, bir taraftan İngiltere, bir taraftan Rusya bütün bunlarla bu görüşmeler yapılırken biz de telefon diplomasimizi yoğun bir şekilde devam ettirdik ve hamdolsun sonunda bu ülkelerden müjdeler gelmeye başladı. Sağlık hizmetleri konusunda zaten çok iyi durumdaydık. Bu alanda da attığımız adımlarla dünyada ‘benim diyen’ ülkelerin yapmadıklarını biz ülkemizde yaptık. Özellikle turizmde ‘acaba Türkiye ne yapıyor’, ‘Türkiye bu işi başarabilecek mi?’ diye bekleyenlere en güzel cevap oldu. Aşılamada, özellikle son dönemde gerçekleşen atılımla birlikte, inşallah hep birlikte yeni bir döneme giriyoruz. Ülkemiz yavaş yavaş seyahat kısıtlamalarıyla ilgili listelerden çıkmaya başladı. Fransa’nın ardından Rusya’nın da bu doğrultuda aldığı kararı memnuniyetle karşılıyoruz. En son NATO Zirvesi’nde Sayın Macron’la yaptığımız görüşmenin meyvesini aldık. Fransa da bu konuda olumlu adımları attı, atıyor. Önümüzdeki haftalarda bu sürecin daha hızlanacağı anlaşılıyor. Böylece, turizmcilerimizin 2021 sezonunun en azından ikinci yarısını değerlendirebilmelerini temin edebileceğiz.”

2020 yılında tüm sıkıntılara rağmen 16 milyon misafirin ağırlandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl, çok daha yukarıda rakamlara ulaşılacağından ümitli olduğunu söyledi ve “Yatırımcılarımıza bu yeni döneme hazırlanmalarını tavsiye ediyoruz. Bu süreçte bir defa daha görülmüştür ki; Türkiye’de tatil yapan turist, ülkemizden kolay kolay vazgeçemiyor. Tabii güzelliklerimizle, tarihî zenginliklerimizle, hizmet standartlarımızla, yetişmiş insan kaynağımızla, uygun fiyatlarımızla hem ülkemizi tercih edenler kazanıyor, hem Türkiye kazanıyor. İnşallah bu kazan-kazan politikasıyla turizmdeki yerimizi sürekli daha yukarılara çıkartacağız” diye konuştu.

“TURİZM SEKTÖRÜNÜ DESTEKLEMEYİ KESİNTİSİZ ŞEKİLDE SÜRDÜRÜYORUZ”

Turizmin, tıpkı inşaat gibi, pek çok sektörü besleyen, destekleyen, zincirleme katma değer oluşturan, yüksek istihdam ortaya çıkartan bir alan olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Bilhassa Akdeniz coğrafyasındaki ülkelerin çoğunun ekonomi itibariyle belkemiği turizm olmuştur. Ülkemizin bu zenginlikten hâlâ hak ettiği payı alamadığına inanıyoruz. Bunun için de turizm sektörünü desteklemeyi kesintisiz şekilde sürdürüyoruz. Her ne kadar salgın döneminde sektöre verdiğimiz destekleri birileri eleştiri ve hatta istihza konusu hâline getirse de, biz ülkemiz ve milletimiz için en doğrusunu yapmakta kararlıyız. KDV noktasındaki desteği de Haziran sonuna kadar uzattık. Pazartesi günü Kabine toplantımız var, Kabine toplantımızda tekrar bunu masaya yatırırız. Kabine toplantısından sonra yapacağım ulusa seslenişte inşallah bu müjdeyi de ayrıca veririz. Türkiye olarak şu dönemi hızlı bir şekilde geride bırakarak, kayıplarımızı telafi etmenin ötesinde, turizm pastasından çok daha büyük bir payı almayı hedefliyoruz. Salgın paniğinin geride kalmasıyla birlikte, inşallah adım adım bunu gerçekleştireceğiz.”

Yatırımcılarımızın morallerinin yerinde olduğunu gördüklerini de dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devlet olarak biz de destekler ve teşviklerle sektöre her türlü kolaylığı gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz. Yerli ve uluslararası tüm yatırımcılarımızın meseleleriyle şahsen ilgilenmeyi en başta gelen görevim olarak görüyorum” dedi.

“TURİZMDE DE DÜNYA MARKASI OLANA KADAR DURMAYACAĞIZ”

Bu yaklaşımı, derdi ülke ve millet olmayanlar anlayamayacağını da söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi yatırım, üretim, istihdam, ihracat temelinde büyütmek için gece gündüz çalıştıklarını vurguladı ve “İşte NG bunlardan bir tanesi. Hem yatırım, hem istihdam, üretim ve bunun ardından ne yapıyor ihracat yapıyor. En kritik dönemde az önce Erkan kardeşimin de ifade ettiği gibi, işte 15 Temmuz darbe girişimi yapılmış, o darbe girişiminin yapıldığı dönemde onlar buna hiç aldırış etmeden, ne yaptılar, yatırımlarına devam ettiler. İnanmak bu; inanırsan, ‘kaderin üstünde bir kader vardır’ dersen yola devam edersin ve bütün yatırımlar hem bereketlenir, hem kapılar açılır hem de işsiz vatandaşlarımız işini bulur. Allah sağlık ve ömür verdiği müddetçe de, ülkemizin ve milletimizin hizmetinde olacağız. Tıpkı sağlık, tıpkı savunma sanayi, tıpkı gıda sanayi, tıpkı tekstil, tıpkı inşaat gibi, turizmde de dünya markası olana kadar durmayacağız. Her biri diğerinden kaliteli tesislerimizle, sürekli yükselttiğimiz hizmet standartlarımızla, devamlı genişlettiğimiz destinasyonlarımızla hedeflerimize yaklaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Turizm sektörünün tüm mensuplarına, bu kalkınma mücadelesinde Türkiye’ye yaptıkları katkı için şükranlarımı sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle son verdi: “Bu duygularla dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından gelecek misafirlere en güzel hizmeti verecek NG Faselis Oteli’nin, bir kez daha sektöre ve Güral ailesine hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Otelin inşasında emeği geçen tüm kurumlarımızı, mühendisinden işçine herkesi, hâlen otelimizde çalışan personelimizi tebrik ediyorum. Burada kalacak misafirlere huzurlu ve keyifli tatiller temenni ediyorum.”

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/128413/-turkiye-olarak-turizm-pastasindan-cok-daha-buyuk-bir-payi-almayi-hedefliyoruz-

REKLAM ALANI