Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Turizm araçlarının Eskihisar Feribot sıradındaki sorun TUSAD’ın girişimi ile çözüldü

Turizm araçlarının Eskihisar Feribot sıradındaki sorun TUSAD’ın girişimi ile çözüldü
REKLAM ALANI
13.08.2021
A+
A-

Turizm araçlarının Eskihisar Feribot sıradındaki sorun TUSAD’ın girişimi ile çözüldü

Eskihisar-Topçular feribot güzergahında turizm araçlarının yaşadığı sıra sorunu, TUSAD Başkanı Hasan Bayram’ın girişimleri ile çözüldü.

Turizm seyahat acentalarına ait turist taşıyan VIP araçların, tır ve kamyonlarla aynı sıraya alıp, yük araçları ile seyahat ettirilmesi ile yaşanan sorunlar ile İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) yöneticileri, TUSAD Başkanı Hasan Bayram’ın çağrısına cevap vererek, hatalı uygulamaya son verdiler.

Normal uygulamada, otomobillere ve küçük turizm araçları aynı sırada feribota alınırken, büyük yük araçları daha sonraki sıra ile alınıyorlardı. Turizmcilerin tepkisine sebep uygulamada ise, ticari araç olarak tanımlanan turizm araçları, mal ve eşya taşıyan kamyon ve tırlarla aynı sıraya alınıp, feribota en son tır ve kamyonlar ile bindiriliyordu. Gecikmelere ve bazı olumsuz görüntüye de neden olan bu durum uzun zamandır VIP araçla seyahat eden turistler ve seyahat acentaları tarafından eleştiriyordu.

ABDULLAH YİĞİT- İSTANBUL

REKLAM ALANI