Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TRABZON BÜYÜKŞEHİR 24 SAAT TEYAKKUZDA

TRABZON BÜYÜKŞEHİR 24 SAAT TEYAKKUZDA
REKLAM ALANI

TRABZON BÜYÜKŞEHİR 24 SAAT TEYAKKUZDA
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’da etkisini gösteren kar yağışının ardından karla mücadele çalışmalarına başladı. Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda teyakkuzda olan ekipler, kar yağışının başlamasıyla birlikte kapanan mahalle yollarının açık tutulması için 24 saat yoğun gayret gösteriyor.

Trabzon’da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışı, 18 ilçede etkisini gösterdi. Aralıklarla devam eden kar yağışı öncesinde meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda tüm ekiplerini teyakkuz halinde bulunduran Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanlığı, kar yağışının başlamasıyla birlikte 180 iş makinesi ve 250 personelle harekete geçerek kar küreme ve tuzlama çalışmalarını başlattı. Ekipler, kapalı olan 512 mahalle yolunu açarak, kalan 157 mahalle yolunda ise günlük yaşamın aksamaması ve yolların açık kalması için yoğun gayret gösteriyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Son iki gündür yağan ve haftasonuda devam edecek kar yağışı için ekiplerimiz karla mücadelede mesai mefhumu gözetmeksizin 18 ilçemizde tuzlama ve karla mücadele çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlarımızın özellikle buzlanmalara karşı dikkatli olmalarını öneriyoruz. Ayrıca herhangi bir sorun olduğunda 112 acil servis ve alo 153’ü arayarak bizimle iletişime geçebilirler” ifadelerine yer verildi.
Öte yandan Trabzon’da Maraş Caddesi’nin yayalaştırılması ile ilgili yapılan çalışmalara kar yağışı da engel olamadı.

Kaynak:https://www.trabzon.bel.tr/haber-detay.aspx?id=33376

REKLAM ALANI