Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL` İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL` İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI
REKLAM ALANI
29.08.2021
A+
A-

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan Yüksel, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

TARIMKON Genel Başkanı Hakan YükseL, Aziz Türk Milleti, dünya tarihine çıktığından bu yana hiçbir devletin himayesine girmemiş ve yüzyıllardır bağımsızlığı uğruna mücadele vermiştir. İşte bunlardan en önemlisi de Millet olarak yedi düvele karşı vermiş olduğumuz müthiş mücadelenin sonunda 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanmış olduğumuz kurtuluş savaşımızdır. Bu tarih bağımsızlığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilân ettiğimiz tarihtir. Bugün bu tarihi zaferin 99. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu huzurunu milletçe hep birlikte yaşamaktayız.

30 Ağustos 1922 tarihi, millet olarak birlik ve bütünlüğümüzü hedef alan bedhahları, engin feraset, sarsılmaz cesaret ve kararlı duruşumuzla, gerektiğinde canımızı ortaya koyarak bertaraf ettiğimiz tarihtir. Bu zafer, önemli bir askeri başarı olmasının yanında milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolüdür.

26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde sonuçlanan Aziz Milletimizin de azmi ile eşsiz bir zafer olan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna devam etmiştir.

Ülke olarak zor günler geçirdiğimiz bugünlerde, şu çok iyi bilinmelidir ki, dünya var oldukça Türk Milleti varlığından, birliğinden, dirliğinden ve bağımsızlığından asla taviz vermeyecektir. Şanlı, ay yıldızlı bayrağımız bağımsızlığımızın timsali olarak göklerde dalgalanmaya devam edecektir.

30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde büyük bir mücadele sergileyerek zafer kazanan başta Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, onların aziz hatıralarını saygıyla yâd ediyorum.

Bu vesile ile vatanımız ve milletimizin huzur ve güvenliği için bugün de aynı inanç ve kararlılıkla mücadele eden ve şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize de sağlık ve esenlikler diliyor; Tüm hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI