Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Tacikistan Dışişleri Bakanı’nın Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı ile görüşmesi

Tacikistan Dışişleri Bakanı’nın Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı ile görüşmesi
REKLAM ALANI
25.10.2023
A+
A-

 

 

 

Tacikistan Dışişleri Bakanı’nın Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı ile görüşmesi

.2023

Öncesi
Sonraki

 

 

23 Ekim 2023 tarihinde Lüksemburg’da Orta Asya ve Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı oturum aralarında Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Sayın Sn. .Péter Szijjártó.

 

 

 

Toplantıda taraflar, Tacikistan ile Macaristan arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari, eğitim, çevre ve enerji alanları da dahil olmak üzere ikili işbirliğinin temel yönlerini tartıştı ve iki ülke arasındaki yasal çerçevenin daha da güçlendirilmesinin önemini vurguladı. ülkeler.

 

 

 

Bakanlar ayrıca Stipendium Hungaricum Programı çerçevesinde 2023-2025 yıllarına ilişkin işbirliğine ilişkin Mutabakat Zaptı’nı da imzaladı. Bu Mutabakat Zaptı, üniversitelerdeki öğrenci ve başvuru sahiplerinin değişiminin yanı sıra Tacik öğrencilerin Macar üniversitelerinde ücretsiz eğitim almalarına ilişkin hüküm ve koşulları sağlamaktadır.

 

 

Официальные страницы Министерства иностранных дел Республики Таджикистан в социальных сетях:

Мы в Фейсбуке : www.facebook.com/mfa.tj

Şu TV’de : www.twitter.com/MID_Tajikistan

Telegram’daki yazı : t.me/mfa_tj

Инстаграме’de : instagram.com/mfa_tjk _

Macaristan

kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/13615/meeting-of-the-minister-of-foreign-affairs-of-tajikistan-with-the-minister-of-foreign-affairs-and-trade-of-hungary

 

 

 

 

REKLAM ALANI