Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Tacik-Rus siyasi istişareleri

Tacik-Rus siyasi istişareleri
REKLAM ALANI
14.08.2023
A+
A-

 

 

Tacik-Rus siyasi istişareleri

.2023

Öncesi
Sonraki

 

 

 

10 Ağustos 2023 tarihinde Duşanbe’de Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlıkları ile Rusya Federasyonu arasında siyasi istişareler gerçekleştirildi. Tarafların heyetlerine Tacikistan Dışişleri Bakan Yardımcıları Sodik Imomi ve Rusya Mihail Galuzin başkanlık etti.

 

 

 

 

 

 

Görüşmede, Tacik-Rusya ilişkilerinin siyasi, ekonomik, insani ve diğer alanlardaki güncel konuları ele alındı. Uluslararası kuruluşlar çerçevesinde Duşanbe-Moskova etkileşimi ve bölgesel güvenlik sorunları hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 

 

 

İstişareler, Tacik-Rus stratejik ortaklık ve ittifak ilişkilerinin doğasında var olan bir karşılıklı anlayış atmosferinde gerçekleştirildi.

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal ağlardaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj _

Twitter’dayız : www.twitter.com/MID_Tajikistan _

Telegram’dayız : t.me/mfa_tj _

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk _

Rusya

kaynak:https://mfa.tj/ru/main/view/13130/tadzhiksko-rossiiskie-politicheskie-konsultatsii

 

 

 

REKLAM ALANI