Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

“Rogun” hidroelektrik santralinin “Teknolojik binasının” üzerindeki gözlem güvertesinden inşaat işlerinin ilerlemesiyle tanışma.

“Rogun” hidroelektrik santralinin “Teknolojik binasının” üzerindeki gözlem güvertesinden inşaat işlerinin ilerlemesiyle tanışma.
REKLAM ALANI
13.08.2023
A+
A-

 

 

“Rogun” hidroelektrik santralinin “Teknolojik binasının” üzerindeki gözlem güvertesinden inşaat işlerinin ilerlemesiyle tanışma.

.2023 , Rogun şehri

Ziyaretin devamında, barış ve ulusal birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, “Rogun” hidroelektrik santralinin “Teknolojik Bina” üzerindeki kontrol alanını ziyaret etti ve barajın alt kısmındaki çalışmaların ilerleyişinden haberdar oldu.

 

 

 

Artık, taş ve çakıl taşımak için büyük boyutlu ekipman ve kamyonlar, dağların yamaçlarını temizlemek için güçlü cihazlar gibi modern ve modern makineler ve mekanizmalar, barajın üst ve alt kısımlarının inşasında yer alıyor ve iş onaylanan plana göre ilerliyor.

Bilhassa bugüne kadar barajın üst kısmında 1140 metre kotuna kadar taş ve çakıl malzeme serilmesi gerçekleştirilmiş olup, 13 milyon metreküp malzeme serilmiştir.

Aynı şekilde barajın alt kısmında da 1083 metre kotunda taş ve çakıl serme çalışmaları da sorunsuz devam ediyor. Barajın alt kısmında ise 6 milyon metreküp malzeme taşınarak stoklardan yerleştirildi. Toplamda yaklaşık 19 milyon metreküp malzeme barajın alt ve üst kısımlarına yerleştirilerek sağlamlaştırıldı.

 

 

 

 

Barajın çekirdek kısmında 1300 metreden 990 metreye kadar olan kısımdaki dağların yamaçlarının temizliği kısmen tamamlanmış olup, 990 metreden 960 metreye kadar olan kısımlarda temizlik çalışmaları tamamlanmıştır. Bugüne kadar 2,7 milyon metreküpten fazla toprak kaldırma işi tamamlandı.

Bu tesisin zamanında yapılması açısından gece gündüz çalışmalar yapılmıştır.

Döşenen malzemenin her katının laboratuvar testlerine tabi tutulduğuna ve bu bölümün inşası için onaylanan tasarım çerçevesinde taş, çakıl ve kayaların kullanıldığına dikkat edilmelidir.

Tacikistan Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon ziyareti sırasında, çalışmaların zamanında ve kaliteli bir şekilde yürütülmesi için yetkililere faydalı talimat ve tavsiyelerde bulundu ve uzmanlara her katmanın kalitesini ciddi ve kapsamlı bir şekilde kontrol etme görevi verdi. Barajın alt tabakasının, bu tesisin uluslararası endüstri standartları ve gereksinimleri çerçevesinde inşa edilmesi için.

 

 

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31200?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI