Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

“Rogun” hidroelektrik santralinin liderleri ve uzmanları ve Rogun şehrinin aktivistleriyle buluşma

“Rogun” hidroelektrik santralinin liderleri ve uzmanları ve Rogun şehrinin aktivistleriyle buluşma
REKLAM ALANI
16.08.2023
A+
A-

 

 

 

“Rogun” hidroelektrik santralinin liderleri ve uzmanları ve Rogun şehrinin aktivistleriyle buluşma

.2023 , Rogun şehri

 

 

 

 

10 Ağustos’ta, barışın ve ulusal birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon Rogun şehrinde, “Rogun”daki restorasyon çalışmalarının ilerleyişini tanıdıktan sonra hidroelektrik santrali, santralin liderleri ve uzmanları ve kent aktivistleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

 

 

 

Başlangıçta, Saygıdeğer Devlet Başkanı Emomali Rahmon, enerji santralinin tüm çalışanlarına ve yabancı şirketlerin temsilcilerine, Tacikistan’ın bugün ve yarın ilerlemesi ve enerji bağımsızlığının sağlanması için her gün gösterdikleri çabalar için şükranlarını dile getirdi. ülke.

Santralin iki ünitesinin faaliyete geçtiği tarihten bu yana 1,5 milyar somoni değerinde 6,4 milyar kilovat saatten fazla elektrik üretilerek ülkenin birleşik enerji sistemine aktarıldığı vurgulandı.

 

 

 

 

Bu bağlamda Devlet Başkanı, ülke ekonomisinin düzenli ve istikrarlı gelişiminin sağlanması, üretim sanayilerinin ve ülke nüfusunun her geçen gün artan elektrik talebini karşılayabilmek için elektrik üretiminin artırılması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. ilk ihtiyaçlardan biri olarak kabul edilir.

“Rogun santralinin yapım sürecinin hızlandırılması, baraj seviyesinin yükseltilmesi aşamalarının tamamlanması ve sonraki ünitelerin belirlenen terminlere uygun olarak ve uluslararası mevzuata uygun olarak devreye alınması çok önemli ve gereklidir. standartlar” dedi.

Santral tesislerinde bugün 14 bin 164 mühendislik ve teknik işçi çalışıyor.

İnşaatta kullanılan makine ve mekanizma sayısı, güçlü modern makine ve mekanizmaların alınması nedeniyle her yıl artmış ve şu anda 3443’e ulaşmıştır.

 

 

 

 

Ülkenin Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, en yakın yer altı tesislerinden oluşan bir kompleksten oluşan “Rogun” tesisinde uluslararası düzeyde organize edilerek teknik ve teknolojik kontrolün sağlanmasının gerekli ve zorunlu olduğunu vurguladı.

Devlet başkanı, “Rogun”un sadece Tacikistan halkı için değil bölge için de asırlarca inşa edileceğini hatırlatarak, en önemli şeyin inşaat ve montaj işlerinin yüksek kalitesine öncelik verilmesi gerektiğini hatırlattı. .

 

 

 

 

Konuşma sırasında, ülke Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, hükümet bakanlıkları ve kurumları, Anonim Şirket “Rogun Hidroelektrik Santrali” Denetim Kurulu nezdinde inşaat işlerinin tamamlanması ve sonraki ünitelerin faaliyete geçirilmesi için özel görevler belirledi. diğer yapılar.

Ulusun saygıdeğer lideri Emomali Rahmon, siz ve benim sevgili ülkemizi yakın gelecekte daha da müreffeh ve gelişmiş hale getireceğimizi ve her birinizin vatansever çabalarının Tacikistan’ın yeni devletinin tarih kitabına kaydedileceğini güvenle belirtti. altın harflerle.

 

 

 

 

Burada, Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon’un konuşmasının ardından, Rogun Hidroelektrik Santrali Genel Müdürü Safarzoda Khairullo, Norak Deneysel Mekanik Fabrikası Direktörü Azimov Khujamurod, Tojikhidroelektromontazh Açık Anonim Şirketi Genel Müdürü Safarov Iqbol, Arabzoda Nurali – Yol Yeniden Yapılanma Projelerinin Uygulanması Merkezi İcra Direktörü ve Tacikistan Cumhuriyeti Başbakanı Kahir Rasulzoda, inşaat işlerinin ilerlemesi, inşaat kalite kontrolü, baraj inşaatı, Rogun hidroelektrik santrali inşaat projesinin uygulama durumu ile ilgili olarak ve Rogun hidroelektrik santraliyle ilgili diğer sorunlar” bildirildi.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31231?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI