Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

“Rogun” hidroelektrik santralinin kalıcı su alıcısının montaj odasındaki inşaat işlerinin ilerlemesiyle tanışma

“Rogun” hidroelektrik santralinin kalıcı su alıcısının montaj odasındaki inşaat işlerinin ilerlemesiyle tanışma
REKLAM ALANI
13.08.2023
A+
A-

 

 

 

“Rogun” hidroelektrik santralinin kalıcı su alıcısının montaj odasındaki inşaat işlerinin ilerlemesiyle tanışma

.2023 Rogun şehri

 

 

 

9 Ağustos’ta, ulusal barış ve birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, ” daimi su alımı meclis odasında inşaat işlerinin ilerleyişi hakkında bilgi aldı. Rogun” hidroelektrik santrali.

Kalıcı su deposunun montaj odası, deniz seviyesinden 1172 metre yükseklikte yer almaktadır. 156,35 metre uzunluğunda, 18,4 metre genişliğinde ve 21,2 metre yüksekliğindeki tesis, tünel açma işleri, demir izabe montajı ve 1, 2, 3, 4, 5 nolu ünitelerin su temin şaftlarının güçlendirilmesi ve 6.

Tacikistan Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon’un takdiminde, şu anda yerel uzmanların güçlü bir irade ve vatandaşlık bilinciyle 55 bin 225 metreküplük tünel açma çalışmalarını tamamladıkları bilgisi verildi.

Projeye göre bu tesisteki beton iş miktarı 9.233 metreküp olup, şu ana kadar 2.898 metreküp tamamlanmıştır.

 

 

 

 

Nerugoh birimlerinin su temini madenlerinde de çalışmalar plana uygun ve üst seviyede devam ediyor. Makine ve mekanizmaların kesintisiz hareketi ve mühendislik ve teknik işçilerin sürekli ve özverili çalışmaları, her inşaatçının azmini ve cesaretini gösterir.

Ulusun onurlu lideri Emomali Rahmon’a göre, gerekli teknik ekipman ve mekanizmalara erişim, yüksek kaliteli inşaat malzemelerinin sürekli tedariki ve inşaatçılar için iyi çalışma koşullarının mevcudiyeti, ülkenin stratejik tesisindeki temel çalışmalarının yapılmasını sağlayacaktır – “Roghun” hidroelektrik santrali – onaylanan proje bazında. uygulanacak.

Ülkenin saygıdeğer Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon’un katılımıyla su temin borusunun alt dizindeki ilk çelik kısım, 5.4 metre yüksekliğindeki 4 numaralı türbin ünitesinin şaftına yerleştirildi.

Daha sonra 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 numaralı ünitelerin su temin borularının maden ocağında yapılan iş miktarları sunulmuştur.

 

 

 

 

1 ve 2 nolu ünitelerin su alma bacalarının yüksekliği 206 metre, 3 ve 4 nolu ünitelerin su alma bacalarının yüksekliği 186 metre, 5 ve 6 nolu ünitelerin ise 152 metredir. Her bir şaftın çapı 8,7 metreye eşittir. 3, 4, 5 ve 6 nolu ünitelerdeki maden ocaklarında tünel açma ve güçlendirme çalışmaları tamamlanmış olup, betonlama çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Bu çalışmalar 1 numaralı ünitedeki madende 102,6 metre ve 2 numaralı ünitedeki madende 108 metre genişliğinde yapılmıştır. 1 ve 2 numaralı ünitelerde tamamlanan işlerin toplam hacmi 12.636 metreküptür.

Tesisteki inşaat ve montaj işleri, yüksek düzeyde modern ekipman ve mekanizmalar kullanılarak Norak şehrinin kapalı anonim şirketi “Deneysel-Mekanik Fabrikası” çalışanları ve uzmanları tarafından gerçekleştirilmektedir.

Ülkenin Saygıdeğer Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, “Rogun” hidroelektrik santralinin inşaatının bu bölümündeki işçi ve uzmanların faaliyetlerini takdirle karşıladı ve yetkililerden inşaat işlerini uluslararası standartları karşılayan yüksek kaliteli inşaat malzemeleri ve ekipmanları kullanarak genişletmelerini istedi. .

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31199?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI