Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Op. Dr. Naci Çelik Kliniği’nin iç mekanlarında da ezber bozan bir tasarım yaklaşımı sunuyor

Op. Dr. Naci Çelik Kliniği’nin iç mekanlarında da ezber bozan bir tasarım yaklaşımı sunuyor
REKLAM ALANI
27.10.2021
A+
A-

Onur Karadeniz Architects’ten Sıra Dışı Bir Klinik Tasarımı

Türkiye’de aldığı eğitimin ardından çalışmalarına New York ve İstanbul’daki ofislerinde devam eden Mimar Onur Karadeniz liderliğindeki Onur Karadeniz Architects, Op.Dr.Naci Çelik Kliniği için gerçekleştirdiği tasarımda geleneksel klinik anlayışının epey dışına çıkarak ‘klinik’ olgusunu yeniden tanımlıyor.

Ele aldığı projelerde fonksiyonel ve özgün bir tasarım anlayışı yansıtan Onur Karadeniz Architects, İstanbul, Nişantaşı’nda yer alan Op. Dr. Naci Çelik Kliniği’nin iç mekanlarında da ezber bozan bir tasarım yaklaşımı sunuyor. Estetik cerrahi müdahale amacıyla tasarlanan klinik projesi, alışılagelmiş, geleneksel klinik ofislerden farklı olarak bölünmüş program tipolojisini bozuyor ve ‘klinik’ tasarımına bambaşka bir açıdan yaklaşıyor.

Geleneksel ofis tipolojisi ile kullanıcılarını karşılayan klinik, operasyon bölümüne doğru ilerlenirken mekanda kaybolma hissi yaratıyor. ‘Curve’ izlerinden yükselerek oluşturulan geçiş mekanı, operasyon bölümlerine dağıtımı sağlayan ana aksı oluşturuyor. Bölücüler üzerine giydirilmiş ikincil katman olan üçgen cidar ise gerekli aydınlatma vb. altyapı sistemlerinin klinik içerisinde gizlenerek dağıtılmasını sağlayarak mekanın sıra dışılığına katkıda bulunuyor. Gözün sabit perspektifini kıran operasyon bölümünde yer alan ana cerrahi müdahale odasına da buradan uzanan bir geçitle iletişim sağlanıyor.

 

Onur Karadeniz Architects Hakkında:

2017 yılında Onur Karadeniz tarafından İstanbul’da kurulan Onur Karadeniz Architects kentsel tasarım, mimarlık, iç mekan tasarımı, mobilya tasarımı üzerine araştırma, projelendirme ve uygulama çalışmaları yapıyor. Çeşitli ölçeklerde farklı tasarım uygulamaları için disiplinlerarası çalışmalar geliştiren Onur Karadeniz Architects, 2021 yılında faaliyet alanını genişleterek New York ve Bodrum’da projeler üretmeye başlamıştır. Projelerinde insan deneyimini merkeze alan stüdyo, mekanda insan sirkülasyonu ve dolaşımı üzerinden mekan kullanıcılarına yeni bir deneyim yaşatmayı amaçlıyorr.

Global iklim krizine karşın daha sürdürülebilir mekanlar yaratmak isteyen mimarlık ofisi, yeni projelerinde bunun üzerine araştırmalar ve deneyler yapıyor.

Bütünsel bir tasarım anlayışı ile yola çıkan ofis, kullanıcı talepleri doğrultusunda şekillenen dengeli, sakin ve sürdürülebilir mekanlar yaratmayı amaçlıyor.

 

GÖRSELLER İÇİN TIKLAYINIZ: https://we.tl/t-jHGMUEhqjI

REKLAM ALANI