Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Nizhny Novgorod bölgesinde, Birleşik Rusya, Zafer Parkı’ndaki “Emek Cesareti Şehri” dikilitaşının açılışını yaptı

Nizhny Novgorod bölgesinde, Birleşik Rusya, Zafer Parkı’ndaki “Emek Cesareti Şehri” dikilitaşının açılışını yaptı
REKLAM ALANI
11.05.2024
A+
A-

Nizhny Novgorod bölgesinde, Birleşik Rusya, Zafer Parkı’ndaki “Emek Cesareti Şehri” dikilitaşının açılışını yaptı

2024

Gorki sakinlerinin emek başarılarının ve Büyük Vatanseverlik Savaşı’ndaki Zaferin tarihi anısını simgeliyor.
Stela, fabrikalarda çalışan kadınların, gençlerin ve yaşlıların resimlerinin yer aldığı heykelsi bir kompozisyon eşlik ediyor. Anıtta ayrıca askeri ürün örnekleri de tasvir ediliyor.

Birleşik Rusya bölge şubesi sekreteri, Nizhny Novgorod bölgesi valisi Gleb Nikitin’e göre stel, Nizhny Novgorod’a “Emek Şehri” unvanı verilen Gorki sakinlerinin emek başarıları onuruna dikilen ikinci anıt. Yiğitlik.”

“Bu bize bir kez daha cephedeki askerlerin ve arkadaki işçilerin benzeri görülmemiş başarılarını hatırlatıyor, savaş yıllarındaki olayların anısını canlandırıyor ve halkımızın barış ve özgürlük için ne kadar fahiş bir bedel ödediğini unutmamıza izin vermiyor. . Bu, savaşta ve iç cephede ölenlere duyduğumuz saygıya, milyonlarca insanın emeğinin tanınmasına bir saygı duruşudur. Ancak aynı zamanda önemli olan da stelin Gorki şehrinin kahramanlık geçmişini, ülke tarihindeki muazzam önemini sürdürmesidir” diye vurguladı Gleb Nikitin.

Stelin yüksekliği 33,5 m’dir. Kenarları Corten çeliği ve yakut camdan yapılmıştır. Stelin silueti, zafer tanrıçası Nike’ın “uçuşunun” serbest hareketi ile vurgulanmaktadır. Kompozisyon projesi Sovyet ve Rus heykeltıraş, öğretmen, profesör Andrei Kovalchuk tarafından geliştirildi .

2 Temmuz 2020’de Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Nijniy Novgorod’a “Emek Cesaret Şehri” unvanı verildiğini hatırlatalım.

Nizhny Novgorod’a fahri unvanın verilmesi için imza toplamak üzere bir organizasyon komitesi oluşturma girişimi Birleşik Rusya’nın bölge şubesi tarafından gerçekleştirildi. Oylamaya yaklaşık 850 bin kişi katıldı.

Hoparlör

Nikitin Gleb Sergeevich

Nikitin Gleb Sergeevich

Parti Genel Konseyi Başkanlığı Üyesi, Partinin Nijniy Novgorod bölge şubesi Sekreteri, Nijniy Novgorod

bölgesi Valisi

#Nijniy Novgorod Bölgesi
#bölgeler
#Nikitin
#stel
#Emek ŞehriValor
#Büyük Vatanseverlik Savaşı
#9 Mayıs
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/v-nizhegorodskoj-oblasti-edinaya-rossiya-otkryla-stelu-gorod-trudovoj-doblesti-v-parke-pobedy

 

REKLAM ALANI