Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Nadire Akhonova, yeni çalışması için Türkiye ve Türk oyuncuları tercih etti

Nadire Akhonova, yeni çalışması için Türkiye ve Türk oyuncuları tercih etti
REKLAM ALANI
28.04.2021
A+
A-

Nadire Akhonova, yeni çalışması için Türkiye ve Türk oyuncuları tercih etti

ULUSLARARASI YAPIMCI YENİ FİLMİYLE TÜRKİYE’DE
Uluslararası platformlarda önemli başarılara imza atan Nadire Akhonova, yeni çalışması için Türkiye ve Türk oyuncuları tercih etti. Amerika ve Avrupa film endüstrisinin tecrübeli ismi Nadira Akhonova, “SHAME” isimli gerilim korku tarzındaki filminin çekimlerini Kayhan Başoğlu yönetmenliğinde tamamlarken Türk oyuncuların çalışmalarından çok memnun olduğunu dile getirdi.

Resim önizlemesi

Yapımcılığını üstlendiği “SHAME” isimli gerilim korku tarzı filmin oyuncusu olarak da sinema izleyicisiyle buluşacak olan Nadira Akhanova, “Taht Hakkı: Abdülhamid”, “Rüya”, “Paramparça”, “Adi mutluluk” gibi dizilerde rol alan ünlü oyuncu Ceyhun Mengiroğlu ile başrolü paylaştı. “SHAME” isimli sinema filmini Dünya çapında bir dağıtım yanında önemli festivallerde de boy göstermek istedikleri vurgusunu yapan Nadira Akhonova, korku filmlerine farklı bir bakış açısı getirdiklerini vurgularken “Korku evrensel bir duygudur ve tüm kültürlerde korkuya neden olan hikâyeler ve durumlar vardır.

İnsanlar bir filmi denetimlediklerinde, bir başkasının gerçeği ve vizyonunda durmaya zorlanırlar ve bunu yaparak, izledikleri karakterlerle olan farklılıklarından ziyade benzer olduklarını görmezler. Bir korku filmi doğru çekildiğinde bu deneyimi daha derin ve daha fazla yaşatabileceği aşikar.

Korku filmleri artık sadece kan ve cesaretten ibaret değil, daha psikolojik kapsamlı olup içimizdeki canavarların ayna görevini üstlenmektedir. Çoğu zaman gerçekten korkutucu olan biziz, hangi sebeplerden olursa olsun ve bu da benim korkuyu filme almam için gerçekten ilginç ve aslında iddialı bir seçim haline getiriyor” dedi. Önümüzdeki günlerde Türkiye’deki çalışmalarına hız vereceğini de ifade eden Nadira Akhonova, yapımcılığı yanında oyunculuk yeteneğini de dünya platformuna taşımak istediğini sözlerine ekledi.

Resim önizlemesi

NADİRA AKHONOVA KİMDİR?
Nadira Akhonova, Kazakistan’ın Semey şehrinden Emmy ödüllü bir yapımcıdır. On yıldan fazla bir süredir, Kazak hikâyelerini Dünya Sinemasında seyirciyle buluşturmak için öncülük etmektedir. Akhonova’nin projeleri spor, seyahat, ekonomi olduğu kadar kültürel ve spirituel konuları da kapsıyor.
Nadira, Hollywood California’dan Three Flames Pictures, Toronto Canada’dan Northern Banner, Kajaani Finland’dan Black Lion Pictures gibi tanınmış prodüksiyon şirketleriyle ortaklık kurdu.Is birliklerinin yani sıra Nadira Akhonova, bir yapımcı olarak HBO, Vice, Bloomberg gibi endüstri devleriyle de çalışmış bulunmaktadır.

HBO ile Genetik Pasaport, İngiliz yönetmen Anthony Butts ile “Kıyametten Sonra”, Vice Media ile “Russian Road Trip ”, Afrika kanali SABC ile “Problem of Faith – The Spiritual Ambassador”, HBO ile ” World Championship Boxing GGG “, PPTV ile “Around the World with Karuna Buakamsri “ve Bloomberg Media ile “Benim Kazakistan’ım” için Telly Ödülü’ne layık görülmüştür.

Oldenburg Film Festivali’nde “Sinema Ruhu” filmi ile “San Diego Film Festivali.En İyi Uzun Metraj Film ödülünü kazanan Moğol yönetmen Ganboldin Erdenebilag’ın “3riple B”, “Reparation “, “The Steed”gibi uzun metrajlı filmleri, Colorado’daki Ouray Uluslararası Film Festivali’nde Seyirci Ödülü “ve” Uluslararası Film Yapmada Mükemmellik Ödülü “, Ulaanbaatar Uluslararası Film Festivali’nde” En İyi Senaryo “Goa’daki 50. Uluslararası Hint Filmleri Festivali, Palm Springs Uluslararası Filmi için seçildi. ABD’de Festival ve İrlanda’da Belfast Çocuk Filmleri Festivali’nde film “Oscar” ödülüne aday gösterildi.
Nadira, Japon yönetmen Masaru Yasokawa’nın “Discommunication” adlı kısa filminde de rol aldı. Film 71. Cannes Film Festivali’nde çekildi ve burada Kısa Film Köşesi’nde (Mahkeme Metresi) “Yedi Tur” projesini sundu. “Discommunication”, “Uluslararası Kum Dansı Film Festivali”, “Uruvatti Uluslararası Film Festivali”, “Andaman ve Nikobar Uluslararası Film Festivali”, “Port Blair Uluslararası Film Festivali”, “Işık ve Gelecek Uluslararası Film Festivali” gibi film festivallerinde ödüller kazandı.

Festival ”,“ En İyi Suç Kısa Filmi ”,“ En İyi Yönetmen ”,“ En İyi Gerilim Kısa Filmi ”gibi unvanlara aday seçildi. Margot Robbie ve Julia Roberts gibi büyük hayranlık duyduğu diğer endüstri liderlerinin ayak izlerini takip ettiğini dile getiren Akhonova sektorde oyuncu olarak da hızla ilerliyor. Şuanda hem yapımcılığını yaptığı hem de başrolünü üstlendiği “Utanç” filminin post prodüksiyon aşaması için çalışmalarını sürdürüyor.

SELÇUK AKA -İSTANBUL

REKLAM ALANI