Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

MAXAM HOLDİNG ASRIN DEV PROJESİ KANAL İSTANBUL’A TALİP

MAXAM HOLDİNG ASRIN DEV PROJESİ KANAL İSTANBUL’A TALİP
REKLAM ALANI
12.06.2022
A+
A-

MAXAM HOLDİNG ASRIN DEV PROJESİ KANAL İSTANBUL’A TALİP

Türkiye Cumhuriyeti’nin asrın mega projesi olarak kabul görülen Kanal İstanbul’un yapımına Maxam Holding ve BlackRock firmaları devletten bir kuruş almadan yapmaya talip oldu.

İstanbul Boğazı’nın tarihsel ve kültürel dokusunun korunması ve güvenliğinin arttırılması, İstanbul Boğazı’nda öncelikle deniz trafiğinden kaynaklanan yükün azaltılması ve Boğaz güvenliğinin artırılması maksadıyla gerçekleştirilecek Kanal İstanbul projesinin 45 kilometre uzunluk, alt kısımda 250 metre üst kısımda 360 metre genişlikte ve 20,75 metre derinlikte olan ve projenin bir parçası konumunda bulunan sonradan ilave olabilecek Kıyı yapıları, yat limanları, konteyner limanları ve lojistik merkezler, denizden alan kazanımı, dip taraması ve beton santralleri yapımının hepsini hiçbir bedel talep etmeden Maxam Holding ve BlackRock firmaları yapımını üstleneceklerini deklare etmiş bulunmaktalar.

Maxam holding yönetim kurulu başkanı ve iş insanı Mahmut KARAKEÇİLİ Usta Gazeteci Abdullah YİĞİT `e açıklamada bulundu:

Biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik, bayrağımıza saygısızlık etmedik. Amacımız Misak-i Milli sınırları içerisinde vatana ve millete hizmet en büyük şiarımızdır.

Karakeçili sözlerine şöyle devam etti; projenin yatırım bedelinin geri dönüş (Amortisman) süresi hesaba katılarak Projenin inşaat maliyeti, deplasmanlar ve geçişler bazında öngörülen rakamlar neye tekâmül ederse etsin biz devletimizin emrindeyiz. “Bizim safımız belli, duruşumuz net. Sonuna kadar şunu belirtiyoruz ki; “Milletin iradesinin üzerinde bir güç tanımıyoruz.” Cumhurbaşkanımız sn. ERDOĞAN’ ı sonuna kadar destekliyoruz. Proje ile ilgili üzerimize düşen her türlü Maddi ve Manevi göreve hazır ve nazırız dedi.

 

Açıklama yok.

REKLAM ALANI