Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kuveyt Devleti Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Şeyh Ahmed Fahd Al-Ahmad Al-Sabah ile görüşme

Kuveyt Devleti Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Şeyh Ahmed Fahd Al-Ahmad Al-Sabah ile görüşme
REKLAM ALANI
05.07.2023
A+
A-

Kuveyt Devleti Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Şeyh Ahmed Fahd Al-Ahmad Al-Sabah ile görüşme

 

 

 

2023 , Duşanbe şehri

 

 

 

Barışın ve ulusal birliğin kurucusu, ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İmamali Rahmon, bugün Kuveyt Devleti Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Şeyh Ahmed Fahd el-Ahmad al’ı kabul etti. -Sabah.

 

 

 

Görüşmede taraflar, iki ülke arasındaki ilgi alanlarındaki ikili ve çok taraflı işbirliğinin durumunu ve umutlarını ele aldı.

 

 

 

Devlet Başkanımızın da vurguladığı gibi, Tacikistan dış politikasında Kuveyt ile dostane ilişkilerin ve faydalı işbirliğinin güçlendirilmesine ve genişletilmesine büyük önem vermekte ve bu ülkeyi uluslararası arenada önemli bir ortak olarak görmektedir.

 

 

 

Taraflar, güven ve iyi anlayış yöntemlerine, işbirliği için elverişli bir atmosfere ve güvenilir bir sözleşmeye dayalı ve yasal temele dayalı devletlerarası işbirliğinin geliştirilmesi ve genişletilmesi sürecinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Bu bağlamda, Tacikistan’ın Kuveyt ile siyasi, ekonomik, sosyal, insani, güvenlik ve diğer karşılıklı çıkar alanlarında işbirliğine vurgu yapıldı.

 

 

 

İki ülke, güvenlik ve istikrarın sağlanmasında ikili işbirliğinin geliştirilmesine ve güçlendirilmesine özel önem vermiştir.

Devlet Başkanımız bölge ve dünyadaki güvenlik sorunlarının barışçıl yollarla çözülmesini desteklemiş, Kuveyt’in bu konudaki rolünü yapıcı olarak nitelendirmiştir.

Görüşmede Afganistan’daki durum da dahil olmak üzere modern dünyanın diğer acil sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 

 

Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere etkili uluslararası ve bölgesel kuruluşlar çerçevesinde iki ülke arasındaki etkin işbirliğinin daha da genişletilmesi uygun görülmüştür.

 

 

 

 

Ulusun lideri, siyasi diyaloğun en üst ve en üst düzeyde sürdürülmesini bu hedeflere ulaşmada etkili bir araç olarak gördü.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/30945?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

REKLAM ALANI