Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

“Kırgız Cumhuriyeti askeri birliğinin Kazakistan Cumhuriyeti topraklarında barışı koruma faaliyetlerine katılması yönünde” Kararname imzalandı

“Kırgız Cumhuriyeti askeri birliğinin Kazakistan Cumhuriyeti topraklarında barışı koruma faaliyetlerine katılması yönünde” Kararname imzalandı
REKLAM ALANI
08.01.2022
A+
A-

“Kırgız Cumhuriyeti askeri birliğinin Kazakistan Cumhuriyeti topraklarında barışı koruma faaliyetlerine katılması yönünde” Kararname imzalandı.

Açıklama yok.

Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadyr Zhaparov, “Kırgız Cumhuriyeti askeri birliğinin Kazakistan Cumhuriyeti topraklarında barışı koruma faaliyetlerine katılmak üzere gönderilmesi hakkında” bir kararname imzaladı.

Kararname uyarınca, Kazakistan Cumhuriyeti topraklarındaki durumu istikrara kavuşturmak ve normalleştirmek için Kırgız Cumhuriyeti askeri birliğinin sınırlı bir süre için barışı koruma faaliyetlerine katılmasına karar verildi.

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Sadyr Japarov, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü’nün 6 Ocak 2022 tarihli Kolektif Güvenlik Konseyi kararını ve Kırgız Cumhuriyeti Jogorku Keneş’in 7 Ocak 2022 tarihli kararını dikkate aldı ve rehberlik etti. Kırgız Cumhuriyeti Kanunu’nun 5. Maddesi “Kırgız Cumhuriyeti’nin Uluslararası Barış ve Güvenliğin Korunmasına Yönelik Faaliyetlere Katılımının Esas ve Usulleri Hakkında”, Kırgız Cumhuriyeti “Savunma ve Silahlanma Hakkında Kanun”un 10. maddesinin 3. bölümü Kırgız Cumhuriyeti Kuvvetleri ”, Kırgız Cumhuriyeti Anayasası’nın 66 ve 70’inci maddeleri uyarınca.

Kolektif Güvenlik Antlaşması Teşkilatı Kolektif Güvenlik Konseyi’nin, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kassym-Zhomart Tokayev’in ulusal güvenliğe yönelik tehditlerle bağlantılı olarak yaptığı açıklamaya dayanarak Kazakistan Cumhuriyeti’ne toplu barış gücü gönderme kararı aldığını unutmayın. ve ülkenin egemenliği.

Kırgız Cumhuriyeti Anayasası hükümlerine uygun olarak, Kırgız Cumhuriyeti Jogorku Keneş, 7 Ocak’ta Kırgız Cumhuriyeti askeri birliğini, istikrarı sağlamak ve barışı koruma faaliyetlerine katılmak üzere kolektif güçlerin bir parçası olarak göndermek için izin verdi. Kazakistan Cumhuriyeti topraklarında durumu normalleştirmek.

kaynak:http://president.kg/ru/sobytiya/novosti/21701_podpisan_ukaz_o_napravlenii_voinskogo_kontingenta_kirgizskoy_respubliki_dlya_uchastiya_v_mirotvorcheskoy_deyatelnosti_na_territorii_respubliki_kazahstan_

Açıklama yok.

REKLAM ALANI