Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

İngiltere’den Mayıs ayı için yoğun tatil rezervasyonları yapılmaya başlandı

İngiltere’den Mayıs ayı için yoğun tatil rezervasyonları yapılmaya başlandı
REKLAM ALANI
15.03.2021
A+
A-

İngiliz Turistlerin tercihi Türkiye oluyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın koronavirüs önlemlerini aşamalı olarak kaldırma planını açıklamasının ardından İngiltere’den Türkiye’ye gelen tatil rezervasyonlarda da bir artış yaşanmaya başlandı. Türk turizminin önde gelen seyahat acenteleri arasında yer alan Touristica’nın Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yaptığı açıklamalardan sonra bu pazarın özelinde bir nebze olsun belirsizlik ortadan kalktığını ve İngiltere’den gelen rezervasyonlarda bir artış yaşadığını söylüyor.

Touristica Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul: “İngiltere pazarında belirsizlik ortadan kalktı” 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Covid-19’a karşı uygulanan kısıtlamaları ile ilgili takvimi açıklaması ile birlikte Türkiye’nin İngiltere pazarındaki beklentilerinin arttığını söyleyen Touristica Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Başbakan Boris Johnson’ın yaptığı açıklamalar bu pazardaki belirsizlikleri bir nebze olsun ortadan kaldırdı. Turizm sektörünün önündeki en önemli negatif etken belirsizliktir. İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yaptığı açıklamalardan sonra bu pazarın özelinde bir nebze olsun belirsizlik ortadan kalktı. Bu durum İngiliz turistlerin önlerindeki takvimi hazırlamalarına imkan tanıyacak. Bunu çok pozitif buluyoruz” dedi.

 “Bu pazarda ciddi bir artış bekliyoruz”

İngiltere pazarının en erken rezervasyon yapan pazarlardan biri olduğunu ifade eden Tonbul, “Bu belirsizliğin ortadan kalkmasıyla tüketicinin yaz tatiline karşı gösterdiği ilgiyi de görüyoruz. Bu duruma biraz gerçekçi bakmak lazım. Ortada netlik olsa da İngiltere’de sezonun başlama tarihi 17 Mayıs olarak açıklandı. Açıklanan tarih, sezonun içinde olan bir tarih. 2019’a göre bir karşılaştırma yapmak doğru olmaz fakat 2020 yılına göre bu pazardan ciddi bir artış bekliyoruz. Şöyle bir durum da söz konusu. Yapılan açıklamalarda 12 Nisan’da tekrar bir değerlendirme yapılacağının altı çiziliyor. İngiltere’deki iyileşmeler göz önüne alındığında 12 Nisan’da yapılacak yeniden değerlendirmeler sonucunda tarih öne çekilirse İngiltere’de sezona erken başlayabiliriz” şeklinde konuştu.

“Yatırım için de geliyorlar

İngiltere’nin Türkiye’ye yılda 2.6 milyon turist gönderdiğini belirten Burak Tonbul, açıklamalarına şöyle devam etti: “İngiltere, Türkiye’ye en çok turist gönderen üçüncü ülke konumundadır. İngiltere, Türkiye içinde belirli bir destinasyonu değil Dalaman, Antalya, Bodrum, İzmir ve İstanbul gibi birbirinden farklı destinasyonları besliyor. Bu noktada İngiltere kendisini turist aldığımız diğer ülkelerden ayrıştırıyor. Ayrıca İngiliz turist Türkiye’ye yatırımcı olarak da geliyor. İngilizler Türkiye’yi ikinci evleri gibi görüp ev de satın alıyor ve bütün yaz aylarını bu evlerinde geçiriyor. Takvim belirlendiği ve tahmin edildiği gibi işlerse İngiliz pazarındaki pozitif etkinin devam edeceğini düşünüyoruz.”

Güvenli Turizm Sertifikası’nın etkisi

İngilizlerin Türkiye’nin uyguladığı Güvenli Turizm Sertifikası ve alınan önlemleri de dikkate aldığını söyleyen Burak Tonbul, “Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un pandeminin başlamasından sonra üzerinde hassasiyetle durduğu bu sertifika turizm için çok önemli bir nokta. Sadece İngiltere pazarı için değil tüm pazarlar için faydalı bir çalışma. İnsanlar, kendilerini güvende görecekleri yerlerde tatil yapmak için hazırlıyor. Önemli olan bir diğer konu ise İngiltere Brexit dönemi sonrasında Türkiye ile birçok önemli anlaşma imzaladı. Bu anlaşmalar neticesindeki iyi ilişkiler turizme de yansıyacaktır” dedi.

Burak Tonbul:“İngilizlerin kültür turlarına ilgisi artacak”

İngiliz turistlerin kültür turlarına olan ilgisinin de yoğun olduğunu söyleyen Burak Tonbul, “İngiltere, Türkiye’deki birçok tatil imkanından yararlanan, bilinçli bir tüketici profili çiziyor. Türkiye’de Mavi Yolculuk rotalarına baktığınız zaman en fazla yurt dışından müşteri aldığımız ülke İngiltere. Kültür turlarında İngiltere’nin önemli markaları var. İngiltere ile Türkiye arasındaki uçuş frekansları arttıkça İngilizlerin kültür turlarına ilgisi artacaktır. Buna dair bir rakam veremem ama müşteri alışkanlıklarına bakarsak başta Göbeklitepe, Kapadokya ve Truva gibi önemli değerlerimizin yurt dışındaki algısı arttığı zaman İngiliz turistlerin Türkiye’deki kültür turlarında ciddi hareketlilik bekliyoruz” diye konuştu.

“Bizim de atmamız gereken adımlar var”

Burak Tonbul, son olarak şunları söyledi: “Tüm bu gelişmeler bizim için her şeyin çözüldüğü anlamına gelmiyor. İngiltere’nin belirtmiş olduğu tarihlerde seyahat izni verilecek olan ülkelerin içinde Türkiye’nin de ilk andan itibaren yer alabilmesi için turizm çalışanlarının aşılanması, Antalya, Dalaman, Bodrum, Aydın ve İzmir başta olmak üzere İngiltere şehirleri ile güvenli seyahat koridorunun oluşturulması ve sürecin içerisinde de seyahat edenlerin nasıl bir prosedüre tabii olacaklarının belirlenmesi gerekmektedir. Tüm bunlar bizim için seyahatlerin başlama tarihi konusunda sadece İngiltere’den değil tüm diğer kaynak pazarlardan da turizm hareketinin başlamasında öncelik almamızı ve rakiplerimize göre daha erken başlamamızı sağlayacaktır.”

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,