Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

İlham Aliyev, Malezya’nın Azerbaycan’a yeni atanan büyükelçisinin itimatnamesini kabul etti

İlham Aliyev, Malezya’nın Azerbaycan’a yeni atanan büyükelçisinin itimatnamesini kabul etti
REKLAM ALANI
05.12.2023
A+
A-

 

 

 

İlham Aliyev, Malezya’nın Azerbaycan’a yeni atanan büyükelçisinin itimatnamesini kabul etti

2023,

 

 

 

İlham Aliyev, Malezya’nın Azerbaycan’a yeni atanan büyükelçisinin itimatnamesini kabul etti

4 Aralık’ta Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Malezya’nın ülkemize yeni atanan Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Ahmed Kamrizamil Bin Mohd Reza’nın itimatnamesini kabul etti.

 

 

 

Büyükelçi güven mektubunu Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e sundu.

Daha sonra devletimizin başkanı büyükelçiyle görüştü.

Ahmad Kamrizamil Bin Mohd Reza, Malezya Kralı Al-Sultan Abdullah Riayatuddin Al-Mustafa Billah Shah İbni Al-Marhum Sultan Hacı Ahmad Shah Al-Mustain Billah ve Malezya Başbakanı Enver İbrahim’in selamlarını başımıza iletti. durum.

 

 

 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev selamlardan dolayı minnettarlığını ifade ederek selamlarını Malezya Kralı ve Başbakanına iletmesini istedi.

Siyasi ilişkilerimizin üst düzeyde olduğunu belirten Devlet Başkanımız, ilişkilerimizi daha da aktif hale getirmemiz ve yatırım, karşılıklı ticaret ve insani alanlar da dahil olmak üzere işbirliğimizin yeni yönlerini belirlememiz gerektiğini ifade etti.

 

 

 

Uluslararası kurumlar çerçevesinde işbirliğimizden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkelerimizin BM, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Bağlantısızlar Hareketi’nde birbirini desteklemesinin önemini vurgulayarak, bunu güzel bir örnek olarak değerlendirdi. kardeşlik ilişkileri.

Aynı zamanda ekonomik ilişkilerin genişletilmesinin önemine değinen Devlet Başkanı, önümüzdeki yıllarda bakanlar, hükümet temsilcileri ve iş çevreleri arasında karşılıklı ziyaretlerin düzenlenmesinin bu amaca hizmet edebileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, büyükelçinin Azerbaycan’daki faaliyetleri sırasında bu yönde her türlü çabadan kaçınmayacağını kaydederek, çalışmalarında başarılar diledi.

 

 

 

Nazik sözlerden dolayı şükranlarını dile getiren Büyükelçi, ülkelerimiz arasındaki iş birliğinin genişletilmesi için güzel fırsatların bulunduğunu belirterek, turizm, ticaret ve diğer alanlardaki ilişkilerin güçlenmesini umduğunu ifade etti.

 

 

 

Diplomat, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev başkanlığında Azerbaycan’a büyükelçi olarak atanmaktan onur duyduğunu söyledi. Devletimizin başkanının çok karizmatik ve vizyoner bir lider olduğunu vurguladı.

Ahmad Kamrizamil Bin Mohd Raza, ilişkilerimizi geliştirmek için her türlü çabadan kaçınmayacağını söyledi.

 

 

 

Görüşmede ülkelerimiz arasında turizm alanında işbirliği, kültürel ve insani ilişkilerin genişletilmesi, direkt uçuşların uygulanması, Azerbaycan-Malezya ekonomik ilişkilerinin genişletilmesi için hükümetlerarası bir komisyon oluşturulması konuları ele alındı.

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/62388

 

 

 

 

REKLAM ALANI