Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

İlham Aliyev, Halk Sanatçısı Rasim Balayev’e İstiklal Nişanı takdim etti

İlham Aliyev, Halk Sanatçısı Rasim Balayev’e İstiklal Nişanı takdim etti
REKLAM ALANI
10.08.2023
A+
A-

 

 

 

 

İlham Aliyev, Halk Sanatçısı Rasim Balayev’e İstiklal Nişanı takdim etti

 

2023,

 

 

 

 

İlham Aliyev, Halk Sanatçısı Rasim Balayev’e İstiklal Nişanı takdim etti

 

 

 

 

8 Ağustos’ta Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Halk Sanatçısı Rasim Balayev’e İstiklal Nişanı takdim etti.

Devlet başkanı, önce Halk Sanatçısı Rasim Balayev ile görüştü.

Rasim Balayev: Merhaba.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: Merhaba, sizi görmek güzel.

Rasim Balayev: Karabağ’dan sonra, işinizden sonra size sarılmayı hayal ettim. Çok şükür şanslıydık.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: Teşekkürler. Öncelikle yıldönümünüz kutlu olsun. Sağlık ve yeni başarılar dilerim.

Rasim Balayev: Çok teşekkür ederim.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: Uzun yıllardır sanatınızla Azerbaycan halkını memnun ediyorsunuz. Etkinliğiniz çok verimli, onlarca filmde rol aldınız. Genel olarak Azerbaycan sinemacılığına büyük katkılar sağladınız ve bu etkinlik devam ediyor. Çok mutluyum, çok mutluyum.

Rasim Balayev: Çok teşekkür ederim.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: Aynı zamanda ülkemizin kamu hayatında da çok aktifsiniz. Çok değerli fikirleriniz ülkemizin genel kalkınmasına destek oluyor. Elbette film etkinliğiniz Azerbaycan halkı için Babek ve Nesimi’nin görüntüleri ile de ilgili. Milli kahramanımız Babak’ın ve dahi şairimiz Nesimi’nin imajını canlandırdınız ve onlar Azerbaycan halkının tasavvurunda sizin imajınızdır.

 

 

 

 

 

Seni kalbimin derinliklerinden tebrik etmek istiyorum, sağlık ve uzun bir ömür diliyorum. Azerbaycan devleti çalışmalarınızı çok takdir ediyor ve Sovyet döneminde birçok ödüle layık görüldünüz…

Rasim Balayev: Rahmetli Büyük Önderimiz 50 yaşımdan beri benimle hep ilgilendi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: Evet, öyle.

Rasim Balayev: Siz de buna devam ediyorsunuz.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: Bahsettiğiniz gibi bağımsızlık döneminde size 50. yıl dönümünüzde Şeref Nişanı verdi.

Rasim Balayev: Ve sen “Onur” nişanısın.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: Evet, “Onur Nişanı” ile ben. Bu jübile arifesinde en yüksek nişanımız olan “İstiglal” ile ödüllendirildiniz. Seni bir kez daha tebrik ediyorum.

 

 

 

 

Rasim Balayev: Teşekkürler Sayın Başkan. Diyorum ki, tüm politikalarınızı destekliyorum – yerli ve yabancı. Büyük Zafer de adınızla ilişkilendirilir. Halkın içindeyim, bütün sınıflarla görüşürüm, Başkomutan olarak, gerçek bir Babak olarak adını tarihe yazdın. Sen gerçek Babeksin, onun karakterini oynuyoruz.

Bu ödül, Azerbaycan sanatına ve sanatçılarına bir övgü niteliğindedir. Başta Başkomutan olarak sizler olmak üzere kahramanlarımızı ve gazilerimizi sinema dizeleriyle yüceltmekle yükümlüyüz. Bu bizim görevimiz, bunu yapmak zorundayız.

Bir vatandaş olarak tüm çalışmalarınızı derinden takip ediyorum ve size inancımız sonsuz. Doğum gününü bölgelerdeki, Karabağ’daki insanlarla kutlarsın.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: Evet, teşekkür ederim.

Rasim Balayev: Herkes, millet bütün bunları görüyor. Bu yolda başarılar dilerim.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: Teşekkürler.

Rasim Balayev: Tekrar söylüyorum Sayın Başkan, size borçluyuz. Bu güzel, muhteşem Zaferi sinema aracılığıyla yüceltmeyi size ve halkımıza borçluyuz. Çünkü Zafer, savaştaki kahramanlık, ona katılan gazilerin fedakarlıkları her yerde gösterilmelidir. Şuşa’ya bir iki kez gittim inanın gözlerim doldu. Çünkü ben de 1986’da oraya gittim, İsa kaynağının yanında aile fotoğrafı çektirdik. Sonra 2021’de ayrıldım. Bize bu mutluluğu yaşattın. Güçlü bir Ordumuz var dediniz, ne zaman ne olacağını biliyorum. Sonunda bu başarıyı getirdin. İnsanlar seni çok seviyor.

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: Çok teşekkür ederim Sayın Rasim.

Rasim Balayev: Devletimizin, devletimizin her zaman arkasındayız ve bundan sonraki çalışmalarımızda ilginize layık olmaya çalışacağız. İnanıyorum ki yeniden sizlerin ve halkımızın sevdiği filmleri yapacağız.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: Çok teşekkür ederim.

xxx

Devlet başkanı Rasim Balayev’e “İstiklal” emrini verdi.

Büyük boyutlu resimler
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/60808

 

 

REKLAM ALANI