Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

HADİ ÖZTOP `TAN 12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ MESAJI

HADİ ÖZTOP `TAN 12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ MESAJI
REKLAM ALANI
12.03.2022
A+
A-

Anda Kardeşe Vefa Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Hadi Öztop, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Öztop yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Bu topraklar; istiklal uğruna istikbalinden geçenlerin, bir hilal uğruna göğsünü nice hayasız akına siper edenlerin, Çanakkale’yi geçilmez kılan Asım’ın Nesli’nin vatanıdır.

101 sene önce yazılan İstiklal Marşı; Milletimizin haykırışı, direnişi, yeniden dirilişidir. Derin bir tarih ve medeniyet süzgecinden süzülen 41 mısrayla ezelden ebede istiklal şuurumuzu anlatan bu muazzam eser; özgürlük mücadelesi veren tüm dünya haklarına da ilham kaynağı olmuştur.

Ölüm kalım mücadelesi verdiğimiz, garp ufuklarının çelik zırhlarla örüldüğü o karanlık günlerde yalçın bir ses; vatan sathına umutla, imanla, azimle dalga dalga yayılmıştır: ‘Korkma!’

Bu millet ne o zaman ne de şimdi korkmadı ve hiç zamanda korkmayacaktır.

‘Ezelden beri hür yaşayan’ bir milletin ferdi olarak İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından Milli Marş kabul edilişinin 101. yılını içtenlikle kutluyorum.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Marşımıza ilham veren Millî Mücadelemizin tüm kahramanlarını, Aziz Şehit ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!’”

HADİ ÖZTOP- VİRANŞEHİR

 

REKLAM ALANI