Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Emine Erdoğan, KKTC’de Girne Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti

Emine Erdoğan, KKTC’de Girne Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti
REKLAM ALANI
21.07.2021
A+
A-

Emine Erdoğan, KKTC’de Girne Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar ile birlikte, Girne Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmî ziyaretine eşlik etmek üzere KKTC’de bulunan Emine Erdoğan’a Girne Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde geleneksel Kıbrıs el sanatları ve motifleri ile Kıbrıs’a özgü bitkilerin sunumu yapıldı.

Emine Erdoğan, merkezde Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü ile eşi Nurten Güngördü ve merkezin sorumlusu Misli Kadıoğlu tarafından karşılandı.

İlk olarak ipek koza, lapta, lefkara olarak adlandırılan el işleri eğitiminin verildiği odayı ziyaret eden Emine Erdoğan, kursiyerlerin el işi gösterisini izledi.

Ardından Kıbrıs’a özgü bitkilerin yer aldığı “Turkuaz” adlı odayı gezen Emine Erdoğan, görevlilerden buradaki endemik bitkilere ilişkin bilgi aldı; Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle kurulan dikiş, bilgisayar ve çocuk meclisi odaları ile 65 yaş üstü kadınlar için ayrılan spor odasını gezdi.

Programda Emine Erdoğan’a; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun eşi Hülya Çavuşoğlu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın eşi Şule Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun eşi Ayşe Betül Kasapoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in eşi Zeynep Dönmez ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’nin eşi Esin Başçeri eşlik etti.

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/128783/emine-erdogan-kktc-de-girne-belediyesi-sosyal-yasam-merkezi-ni-ziyaret-etti

REKLAM ALANI