Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Devlet başkanı St. Petersburg’daki bir dizi kültürel alanı ziyaret etti

Devlet başkanı St. Petersburg’daki bir dizi kültürel alanı ziyaret etti
REKLAM ALANI
28.12.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Uluslararası topluluk

Devlet başkanı St. Petersburg’daki bir dizi kültürel alanı ziyaret etti

2023

St.Petersburg, Rusya

 

 

 

 

Rusya Federasyonu’na yaptığı çalışma gezisi kapsamında Kassym-Jomart Tokayev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadyr Japarov, Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov ve Özbekistan Cumhurbaşkanı ile birlikte Shavkat Mirziyo ev, St. Petersburg’un çeşitli kültürel mekanlarını ziyaret etti.

 

 

 

 

 

BDT ülkelerinin liderleri ortak gezilerine, Pavlovsk Sarayı’nın salonlarını ve sergilerini gezdikleri Pavlovsk Devlet Müze-Rezervi’ni ziyaret ederek başladı. Saray kompleksinin Rum Salonu amfitiyatrosunda onur konukları için “Kuzey Senfoni” konseri düzenlendi. Müze rezervi, 18. yüzyılın sonlarına ait Rus mimarisinin eşsiz bir örneğidir. Topluluğun en önemli detayı kültürel miras anıtı olan ve UNESCO tarafından koruma altına alınan Pavlovsk Sarayı’dır.

 

 

 

 

Daha sonra devlet başkanları Tsarskoye Selo müze-rezervini ziyaret ederek Catherine Sarayı’nın salonlarını gezdi. Tsarskoye Selo sarayı ve park topluluğu, 18. – 20. yüzyılın başlarındaki mimari ve peyzaj sanatının tanınmış bir şaheseridir. Rus imparatorlarının eski yazlık evi, 2022 yılında 2,9 milyon kişi tarafından Rusya’nın en çok ziyaret edilen müzelerinden biridir. Tsarskoye Selo’nun merkez binası olan Catherine Sarayı’nda efsanevi Amber Odası bulunmaktadır.

 

 

 

 

Gezinin üçüncü noktası Peterhof Devlet Müze-Rezervi’nin Büyük Peterhof Sarayıydı.

 

 

 

 

Heyet başkanları, dekoratif ve uygulamalı sanat eserleri, heykel ve resim eserleriyle dolu eşsiz mimari anıtın salonlarını gezdi. Peterhof Müze-Rezervi’nde 33 müze, 414 hektarlık park ve bahçe ve 150’den fazla çeşme bulunmaktadır. Tarihi ve kültürel bir anıt olarak çeşme sisteminin benzersizliği, pompa istasyonlarının bulunmamasıdır. Tıpkı 300 yıl önce olduğu gibi mühendislik sayesinde su, tepe ile çeşmelerin bulunduğu seviye arasındaki doğal yükseklik farkından dolayı akıyor. Peterhof çeşmelerinin nisan sonundan ekim ortasına kadar her gün sabahtan akşama kadar çalışmasının nedeni budur.

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-posetil-ryad-kulturnyh-obektov-sankt-peterburga-26111513

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI