Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Devlet başkanı, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi Başbakan Yardımcısı Ding Xuexiang’ı kabul etti

Devlet başkanı, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi Başbakan Yardımcısı Ding Xuexiang’ı kabul etti
REKLAM ALANI
28.11.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi Başbakan Yardımcısı Ding Xuexiang’ı kabul etti

2023

 

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev, resmi bir ziyaret için Kazakistan’a gelen Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Politbüro Daimi Komitesi üyesi ve Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi Başbakan Yardımcısı Ding Xuexiang’ı kabul etti.

 

 

 

 

Görüşmede, Kazak-Çin stratejik ortaklığının durumu ve gelişme beklentileri, Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev ve Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Xi tarafından daha önce varılan anlaşmaların iki ülke hükümetleri tarafından uygulanmasındaki ilerlemeler ele alındı. Jinping tartışıldı.

 

 

 

 

– Çin ile ikili ilişkilerin niteliksel olarak yeni bir düzeye taşınması Kazakistan’ın en önemli önceliğidir. Kazak-Çin ilişkilerinin aslında karşılıklı yarar sağlayan, etkili bir devletlerarası etkileşim modeli olduğuna inanıyorum. Çin’i çok önemli bir stratejik ortak olarak görüyoruz ve her alanda işbirliğimizden somut sonuçlara ulaşacağımıza dair büyük umutlarımız var” dedi.

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Üçüncü Üst Düzey Forum “Tek Kuşak, Tek Yol”un büyük bir başarı olduğunu hatırlatarak, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in büyük ölçekli girişiminin daha da gelişme yolunu belirlediğini hatırlattı. Cumhurbaşkanına göre Kazakistan bu projenin uygulanmasına tam katkı sağlamaya devam edecek.

– Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde resmi bir ziyaret için Pekin’e gittim ve Başkan Xi Jinping ile detaylı görüşmelerde bulundum. Müzakereler oldukça kapsamlıydı ve işbirliğinin derinleştirilmesi yönünde önemli bir adım oldu. Karşılıklı vizesiz rejim yürürlüğe girdi. Gelecek yıl Çin’de Kazakistan Turizm Yılı ilan edildi. Özellikle gençler açısından karşılıklı değişim açısından bunun da çok önemli bir karar olduğuna inanıyorum. Çin ile iş birliğinin geliştirilmesinin her ülke için öncelikli olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Bu konuya en üst düzeyde artan bir ilgi gösteriyoruz” dedi.

 

 

 

Bugün Astana’da gerçekleştirilen Kazak-Çin İşbirliği Komitesi’nin 11. toplantısının ticari ve ekonomik alanda ortak eylemlerin geliştirilmesinde önemli rol oynadığını kaydetti.

 

 

 

 

Buna karşılık Ding Xuexiang, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in selamlarını Kassym-Jomart Tokayev’e iletti ve ikili işbirliğinin gelişme hızından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

– Ziyaretimin amacı, işbirliğimizin sürekli yeni sonuçlara ulaşması adına devlet başkanlarının anlaşmalarının uygulanmasıdır. Çin tarafı, Kazakistan’ın devlet inşası alanındaki muazzam başarılarından içtenlikle mutluluk duymaktadır. Çin-Kazak ilişkilerinin başarılı bir şekilde gelişmesi, ortak çıkarlarımızı tam anlamıyla karşılıyor ve aynı zamanda bölgede barış ve istikrara da katkıda bulunuyor. Devlet Konseyi Başbakan Yardımcısı, Çin tarafının devlet başkanları arasındaki anlaşmaların uygulanmasına ve “Tek Kuşak, Tek Yol” girişiminin ortak yüksek kalitede uygulanmasına katılmaya hazır olduğunu belirtti. Çin Halk Cumhuriyeti’nin.

 

 

 

Toplantıda muhataplar ticaret, tarım, yatırım, ulaştırma ve lojistik, enerji vb. alanlarda etkileşimin güçlendirilmesi konularını ele aldı. Aynı zamanda ülkeler arasında kültürel ve insani işbirliğinin geliştirilmesinin önemine dikkat çekildi.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-zamestitelya-premera-gossoveta-knr-din-syuesyana-27102411

 

 

 

REKLAM ALANI