Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Darvaz ilçesinde “Romaishgaron Meydanı” açılışı

Darvaz ilçesinde “Romaishgaron Meydanı” açılışı
REKLAM ALANI
16.08.2023
A+
A-

 

 

 

 

Darvaz ilçesinde “Romaishgaron Meydanı” açılışı

.2023 , Darvaz ilçesi

 

 

 

 

15 Ağustos’ta barışın ve ulusal birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, 15 Ağustos’ta Darvoz ilçesinde sanatçıların heykellerinin bulunduğu “Romaishgaron Meydanı” nın açılışını yaptı.

Tacik kültür ve sanatı alanındaki büyük insanların güzel anısını onurlandırmak için, Darvaz bölgesinin ana girişinde, ulusun lideri Emomali Rahmon’un girişimiyle Tacikistan’ın ulusal sanatçısının heykelleri dikildi. Tacik sanatının ustası – Akasharif Juraev, klasik Tacik-Fars sanatçısı – Borbadi Marvazi ve Tacikistan’ın ulusal sanatçısı – Abdullah Nazri uzadı.

 

 

 

 

Bu yorulmak bilmez yüzlerin anıtı, yerli girişimcilerin katkılarıyla yüksek resim sanatına sahip ünlü Tacik heykeltıraşlar tarafından yapılmıştır.

Darvoz ilçesinde onlarca dahinin, bilim ve kültürün önde gelen şahsiyetlerinin yetiştiği ve Tacikistan’ın gelişmesinde ve ilerlemesinde önemli rol oynadığı söylenmelidir.

Akasharif Juraev ve Abdullah Nazri de bugün çocukları ve müritleri tarafından meslek okulu sürdürülen şahsiyetlerdendir. Akasharif Djuraev, Tacik halkının müzik geleneklerinin bir devamıdır ve bestelediği şarkılar yorulmaz ve dillerin virtüözleridir.

Borbadi Marvazi, romishgarların kralı olarak anılan Tacik bezavol sanatının en ünlü simalarından biridir.

 

 

 

 

Burada Akasharif Juraev’in çocukları ve takipçileri, Abdulla Nazri ve mahalle sanatçılarının katılımıyla özgün Tacik müzik sanatının bu parlak yüzlerinin eserlerinden renkli bir kültür programı sunuldu.

Tacik sanat ve kültürünün parlayan figürlerinin yüceltilmesi, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon’un kültür politikası bağlamında uygulanmakta ve kişiliklerinin onurlandırılmasına katkıda bulunmaktadır.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31241?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI