Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Darvaz bölgesinin liderleri ve aktivistleriyle buluşma

Darvaz bölgesinin liderleri ve aktivistleriyle buluşma
REKLAM ALANI
17.08.2023
A+
A-

 

 

Darvaz bölgesinin liderleri ve aktivistleriyle buluşma

2023 , Darvaz ilçesi

15 Ağustos’ta ulusal barış ve birliğin kurucusu – milletin lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Darvoz ilçe merkezinde ilçe liderleri ve aktivistleri ile samimi bir toplantı yaptı.

İlk olarak, Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon, sıcak karşılamaları ve Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti’nin yapıcı politikasına destekleri için Darvaz bölgesinin misafirperver halkına şükranlarını dile getirdi.

Ülkenin Cumhurbaşkanı, ilçeye yaptığı çalışma ziyaretinin sonuçlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Darvaz’ın vatansever ve çalışkan halkının ata topraklarının refahı ve bağımsız devletinin kalkınması için sadakatle çalıştığını ve özgürlük nimetine şükran duyduğunu belirtti. , egemenlik ve barış.

 

 

 

32 yıllık devlet bağımsızlığı döneminde ülke Hükümeti’nin ilçenin sosyal ve ekonomik kalkınması için devlet bütçesinden 400 milyon somoniden fazla kaynak ayırdığı ve bu süreçte 11 devlet yatırım projesinin hayata geçirildiği vurgulandı. 485 milyon somoni miktarı tamamlandı. Ayrıca ilçede şu anda 8 devlet yatırım projesi daha uygulanıyor ve bunların bugüne kadar 500 milyon somonisi harcandı.

975 milyon somoni tutarındaki devlet yatırım projeleri, sadece ilçedeki otoyolların yapımı ve yeniden inşası yönünde yönlendirildi ve bugüne kadar uluslararası standartlarda 70 kilometreye yakın yol inşa edilerek kullanıma açıldı.

Devlet başkanı, yol yapım işlerinin kalitesini ciddi bir şekilde takip etmek ve belirlenen sürede ve yüksek kalitede tamamlanmasını sağlamak için Ulaştırma Bakanlığı, bölge ve ilçe liderliğini görevlendirdi.

Darvaz ilçesi sakinlerinin refah düzeyini artırmak için, toplam 405 milyon somoni tutarında 108 projenin uygulanmasının planlandığı 2021-2025 sosyo-ekonomik kalkınma programı geliştirilmiş ve benimsenmiştir. Verilere göre şu ana kadar planlanan 34 proje hayata geçirildi ki bu da programın uygulanmasının sadece yüzde 34’üne tekabül ediyor.

 

 

 

 

Bu alandaki çalışmaları genişletmek için, ilçenin yürütme makamları, bakanlıklar ve ajanslar, kalkınma ortakları ve özel sektör ile işbirliğini genişletmek ve programın uygulanması için mevcut tüm fırsatları seferber etmek zorunda kaldı.

Son yirmi yılda Darvaz ilçesinin tarım ürünleri üretim hacmi 2000 yılında 9,9 milyon somoni iken 2022 yılında 63 milyon somoni’ye çıkarak 6,3 kat arttı.

Ülkenin Saygıdeğer Başkanı Emomali Rahmon, ilçenin liderleri ve uzmanlarına, Tarım Bakanlığına, çiftliklere ve tüm ilçe sakinlerine toprağın her karışını daha verimli kullanmaları ve tarımsal üretimin daha da büyümesini sağlamaları talimatını verdi.

Darvaz ilçesi büyük sanayi imkanlarına sahiptir ve ülkenin bağımsızlık döneminde bu sanayi ilçede çok gelişmiştir.

İlçenin sanayi ürünleri üretim hacmi 1993’te 5,4 milyon somoni iken 2022’de 32 milyon somoniye yani yaklaşık 6 katına, bölgenin sanayi ürünleri üretimindeki payı ise 1991’de %8,7’den %32’ye yükseldi. 2022’de.

 

 

 

 

Bağımsızlık döneminde, devlet yatırım projeleri kapsamında Darvaz ilçesinde 11 milyon somoni değerinde 9 enerji tesisi inşa edilmiş ve yenilenmiştir. Ayrıca, devletin bağımsızlığının 35. yıl dönümü şerefine, halkın elektriğin daha da iyi bir şekilde sağlanmasına yardımcı olacak Shirgobad’da 30 kilometrelik bir mesafe için 35 kilovoltluk enerji nakil hattının inşaatının tamamlanması planlanıyor.

Enerji ve Su Kaynakları Bakanlığı’na, kullanıcılara daha iyi elektrik sağlamak ve bölgedeki elektrik tedarik sisteminin istikrarını sağlamak için “Pamir Enerji” Şirketi ile birlikte ek önlemler alması talimatı verildi.

Konuşmasında, sosyal alanların durumunu analiz eden ülkenin Cumhurbaşkanı, ülke hükümetinin bağımsızlık döneminin başından beri sosyal sorunları çözmeye öncelik verdiğini ve belirlenen hedeflere ulaşmak için tüm imkanları seferber ettiğini vurguladı. bu yönde. Örneğin, bu dönemde Darvaz ilçesinde 5.300’den fazla öğrenci için 34 yeni eğitim kurumu binası inşa edildi ve ilçenin tıbbi tesislerine tıbbi ekipman, ilaç, koruma ve dezenfeksiyon sağlamak için 11 milyondan fazla somoni tahsis edildi.

 

 

 

 

Devletin bağımsızlığının 30. yılı şerefine yapılan iyileştirme ve yapım çalışmaları kapsamında, Darvaz ilçesinde 102 yeni yapı ve değeri 106 milyon somoniyi aşan binalar yapılarak hizmete açıldı.

Şimdi ise ilçeyi daha da güzel ve güzel hale getirmek için, bağımsızlığın 35. yılı münasebetiyle imar ve imar faaliyetlerine yönelik faaliyet planı çerçevesinde, muhtelif amaçlarla 117 adet tesis planlanmıştır. 191 milyon somoni, bugüne kadar 79 milyon somoni tutarında 57 tesis inşa edilerek hizmete açıldı, bu güzel ve övgüye değer bir göstergedir.

 

 

 

 

Ülkenin saygıdeğer Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, Darvaz bölgesinin gururlu halkının eski Tacik milletinin iyi ve müreffeh geleneklerini sürdürmeye devam edeceğini kendinden emin bir şekilde ifade etti.Sevgili vatanımız Tacikistan, her zaman olduğu gibi değerli katkılarda bulunuyor.

Ülke Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon’un konuşmasının ardından, aralarında Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Kamu Yönetimi Akademisi 3. sınıf öğrencisi Zarafshon Hamidova ve emeklinin de bulunduğu bir grup ilçe sakini, gaziler ve gençler Söz alan Gulpisar Akobirova, Tacikistan Devlet Başkanı ve Hükümetine tüm destekleri ve ilgileri için teşekkür ederek şükranlarını dile getirdi.

 

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31246?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI