Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhurbaşkanı Tatar, Polis Örgütü’nün 59’uncu kuruluş yıl dönümüne katıldı

Cumhurbaşkanı Tatar, Polis Örgütü’nün 59’uncu kuruluş yıl dönümüne katıldı
REKLAM ALANI
07.07.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tatar, Polis Örgütü’nün 59’uncu kuruluş yıl dönümüne katıldı

.2023

 

 

 

“Polis teşkilatımızın ilerleyen dönemde kapasitesi çok daha ileri noktalara ulaşacaktır”

 

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Polis Örgütü’nün 59’uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle Polis Genel Müdürlüğü’nün bahçesinde düzenlenen resepsiyona katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar resepsiyonda yaptığı konuşmasında, 59 yıllık tecrübeye sahip olan polis teşkilatımızın, günümüzde çalışma mekanizmasını çok daha aktif, koordineli ve çok daha hızlı bir noktaya getirerek, imkân ve kabiliyetlerini artırdığına dikkat çekerek, bugüne kadar Polis Teşkilatı’na bugüne dek emek veren herkesi kutladı, hayatta olmayanları saygıyla yad etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen depremde hayatını kaybeden Şampiyon Melekleri, öğretmenleri ve aileleri de konuşmasında andı.

 

 

 

 

Polis okulunun fiziksel alt yapısı ve okulda verilen kaliteli eğitime dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, polis teşkilatının gelişimini sürdüreceğini ve çok daha iyi bir noktaya geleceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, suçu önleme ve tehditlere karşı koyma noktasında polis teşkilatının ulaşacağı teknik alt yapı ve yasal düzenlemelerle polisin ortaya çıkan ihtiyaçlara yönelik yetkilere sahip olmasıyla; halkın huzurunun ve güvenin çok daha güçlü bir şekilde sağlanacağına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin Türk Devletler Teşkilatı’nda gözlemci üye olmasının ardından polisin uluslararası temaslarını ve kapasitesini artıracağına inanç belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, 59 yıl önce, sınırlı sayıda eleman ve kısıtlı sayıda araç gereçle kurulan polis örgütünün, yarım asırdan fazla bir süredir halkın huzuru, can ve mal güvenliğinin sağlanması ve suçların önlenmesi konularında çalışmalarını başarıyla yürüttüğüne dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar, vatandaşın anayasal hak ve özgürlüklerini koruma noktasında görevini layıkıyla yerine getiren polisin, toplumsal huzurun ve güven ortamının sağlanmasındaki sorumluluğunun da büyük olduğunu vurguladı.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, Millî mücadele yıllarında, iç güvenliği sağlamanın yanı sıra toplumsal var oluş mücadelesinde de görevini layıkıyla yerine getiren polisin tarihsel süreç içerisinde her koşulda örnek bir kurum olmayı başardığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’deki polis teşkilatı ile gerçekleşen iş birliği sayesinde, istihbarat ve iç güvenlik alanında da polisin suç ve suçluyu önleme noktasında imkân ve kabiliyetlerinin arttığını kaydetti.

Ölümlü trafik kazalarında yaşanan artıştan dolayı üzgün olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, kazaları önleme noktasında popülizmden uzak, gerçekçi, sonuç odaklı ve bilimsel verilerin ışığında siyasi adımlar atılması gerektiğine işaret etti.

 

 

 

 

Polis teşkilatının denetimlere yaygınlık ve etkinlik kazandırılmasından, yurttaşlarda trafik bilinci oluşturulmasına ve yaptırımların kararlılıkla uygulanmasına kadar sorumluluğu bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, polisin üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiğini kaydetti.

Polis teşkilatının ayrım gözetmeksizin halkla bütünleşerek toplumun huzur ve güven içerisinde yaşamını idame ettirmesine katkı sağladığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, polis teşkilatına bugüne kadar emek veren herkese teşekkür ederek, hayatta olmayanları saygıyla andı.

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, halka hizmeti ilke edinmiş, halkın huzur ve güvenliği için önemli ve kutsal bir görev ifa eden polislerin gününü kutlayarak görevlerinde başarılar diledi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-tatar-polis-orgutunun-59uncu-kurulus-yil-donumune-katildi-11259

REKLAM ALANI