Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Naga İlyasov’un adını taşıyan köyü ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Naga İlyasov’un adını taşıyan köyü ziyaret etti
REKLAM ALANI
11.10.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

İş gezileri

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Naga İlyasov’un adını taşıyan köyü ziyaret etti

2023

Sırderya ilçesi, Kızılorda bölgesi

Devlet Başkanı Kassym-Jomart Tokayev’in Kızılorda bölgesine çalışma gezisi, Sırdarya bölgesindeki Naga İlyasov’un adını taşıyan köyü ziyaretiyle başladı.

 

 

Kazakistan Abzal ve K ortaklığının kurucusu Abzal Eraliev Enbek Eri, şirketinin başarıyla faaliyet gösterdiğini ve bölgenin önde gelen tarım yapıları arasında yer aldığını Cumhurbaşkanına bildirdi. İşletmenin, etkin faaliyetleri sayesinde kendi topraklarının kalkınmasına önemli katkı sağladığını kaydetti.

Başkan, Abzal ve K ortaklığının desteğiyle inşa edilen merkez meydan ve spor kompleksinde incelemelerde bulundu.

 

 

 

Spor kompleksinde bölge sakinleri futbol, ​​voleybol, masa tenisi ve güreş sporları yapabiliyor. Burada Devlet Başkanı genç köylülerle sohbet etti.

– Spor yapmalısın. Özellikle gençlerimizin sağlıklı ve güçlü yetişmesi için bu gereklidir. Kazakistan’ın geleceği sizin elinizde. Genç nesil sağlıklı olursa devlet güçlü olur. Topraklarınız birçok güçlü sporcu yetiştirdi. Gelecekte buradan çok daha fazla şampiyonun yetişeceğine eminim” dedi Kassym-Jomart Tokayev.

 

 

 

 

Daha sonra Cumhurbaşkanı geçen yıl inşa edilen “Emek Yolu”nda kırsal işçilerle buluştu. Devlet başkanı, Kızılorda bölgesinin kalkınmasına büyük önem verdiğini kaydetti.

Ona göre, mevcut zorlu jeopolitik ortamda birliği korumak ve Kazakistan’ın refahı için özveriyle çalışmak çok önemli.

 

 

 

 

– Gerçekten bugün halkımızın gerçekten çalışan insana ihtiyacı var. Ve her şeyden önce onlara gereken saygıyı göstermeliyiz. Cumhurbaşkanı, “Sizi destekliyorum çünkü siz ünlü Kazak pirinç çiftçisi İbray Zhakaev’in yoluna devam ediyorsunuz” dedi.

Köylüler, tarım sektörünün durumuna gösterdiği özel ilgi ve devletin sürekli yardımları nedeniyle Başkan’a teşekkür etti. Özellikle yerel çiftçiler Su Kaynakları Bakanlığı’nın kurulduğu haberini coşkuyla aldılar. Ayrıca köyde genç nesil için konforlu koşulların yaratıldığı, genç uzmanların başarıyla istihdam edildiği kaydedildi.

 

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev, gençlerin çalışkan, dikkatli ve vatansever olması gerektiğini vurguladı ve onlara destek olmaya devam edeceklerinin sözünü verdi.

 

 

 

– Köy gençlerin yaşamı ve çalışması için uygun koşullar yaratmıştır. Bunun gibi daha fazla köye ihtiyaç var. Bunun için potansiyelimiz ve kabiliyetimiz var. Girişimcilerle buluştuğumda onları her zaman köylere yatırım yapmaya teşvik ediyorum ve kalkınmalarına yardımcı oluyorum. Nagi İlyasov’un adını taşıyan köy diğer yerleşim yerlerine örnek teşkil etmelidir. Diğer bölgelerin de köy geliştireceğini düşünüyorum” dedi.

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/prezident-kasym-zhomart-tokaev-posetil-selo-imeni-nagi-ilyasova-109539

 

 

 

REKLAM ALANI