Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konvoyuna, Rum ve Yunanlı öğrenciler tarafından Londra’daki konferans öncesinde saldırı girişiminde bulunuldu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konvoyuna, Rum ve Yunanlı öğrenciler tarafından Londra’daki konferans öncesinde saldırı girişiminde bulunuldu
REKLAM ALANI
30.03.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konvoyuna, Rum ve Yunanlı öğrenciler tarafından Londra’daki konferans öncesinde saldırı girişiminde bulunuldu
.2023
“Kıbrıs Türk halkının sesini duyurmasına tahammülü olmayan bir zihniyet”

 

 

 

 

 

Shares
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konvoyuna, konferans vermek üzere King’s Kolej’e gittiği sırada Rum ve Yunanlı öğrenciler tarafından saldırı girişiminde bulunuldu. Protesto eylemi yapan öğrencilere, güvenlik görevlileri müdahale etti.

Türk öğrenciler ise sloganlar atan ve fiziksel saldırıya teşebbüs eden Rum ve Yunanlı öğrencileri alkışlarla protesto ederek Cumhurbaşkanı Tatar’ı koleje gelişinde alkışlarla karşılayıp konferans sonrası alkışlarla uğurladı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Tatar, Londra’da King’s Kolej’de verdiği konferansta eylemi; Rumların, ‘Kıbrıs Türk halkının sesini duyurmasına bile tahammülü olmayan bir zihniyet, çok çirkin ve yakışıksız’ olarak niteledi ve bu yolda asla pes etmeden mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
Bu eylemi gençlerin yapmasının, Rumlarda zihniyet değişikliği olmadığını gösterdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yılmadan ve geri adım atmadan kararlılıkla yola devam edeceklerini vurguladı.

“Kıbrıs’ta adil bir uzlaşı, eşit statüde olabilir”

Konferansta, Kıbrıs meselesinde geleceğe yönelik değerlendirmelerde bulunan ve Kıbrıs Türk tarafının yeni siyaseti ile Kıbrıs sorununun tarihini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, King’s College öğrencilerine seslenmekten gurur duyduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının sesini her platformda duyurmak için çalıştıklarını ifade ederek konferansın protesto edildiğini, ancak Kıbrıs Türk tarafı olarak adada barıştan yana bir çözüm bulunması için mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının yıllardır adada varoluş mücadelesi verdiğini, Türkiye’nin desteğiyle de bu mücadelesini sürdürdüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, 1974’te Türkiye’nin garantörlük hakkını kullanarak barış harekâtını yaptığını, Kıbrıs Türk halkı için bu tarihin kırılma noktası olduğunu ve huzur ile barışa kavuşulduğunu anlattı.
Cumhurbaşkanı Tatar konferansa katılan üniversite öğrencilerinin, Kıbrıs Türk halkının uğradığı haksızlıklar ile mücadelesini iyi anlayıp bu mücadelede kendilerine destek olacağına inanç belirtti.

Kıbrıs Türk halkının hiç bir zaman Rum yönetimini kabul etmeyeceğini, bu çerçevede yeni siyaset mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, adada iki devlet ve iki halk olduğunu vurguladı.
İki devletin iş birliğinde çalışarak kaynakların paylaşılabileceğini ve bölgede barıştan yana sürdürülebilir bir yapı oluşturulabileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, bu yüzden iki devlete dayalı yeni siyaseti ortaya koyduklarını söyledi.

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının her plana barıştan yana yaklaştığını, Annan Planı’na “evet” demesine rağmen izolasyonların sürdüğünü ancak Rumların AB’ye üye olarak alındığını anlatarak bu haksızlıkların ve Kıbrıs gerçeklerinin artık görülmesi gerektiğini belirtti.
Kıbrıs Türk halkının uluslararası camiadan adalet beklediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC Devleti’nin kurum ve kuruluşlarıyla demokratik bir devlet olduğunu kaydetti.
Uluslararası camianın artık Kıbrıs Türk halkının sesini duyması, egemen eşitlik hakkını ve devletini kabul etmesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta geriye dönüşün mümkün olmadığını, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle KKTC’nin yoluna devam edeceğini söyledi.

KKTC’nin, Anayasal adıyla Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak kabul edildiğini, bunun önemli ve kritik bir adım olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar KKTC’nin eğitim, turizm ve üretimle geliştiğini, Türk Devletleri Teşkilatı ile daha da gelişeceğini vurguladı.
KKTC’nin, Doğu Akdeniz’de önemli ve stratejik bir yerde bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının egemenliğinden ve devletinden asla vazgeçmeyeceğini, Anavatan Türkiye ile birlikte devletini daha da geliştirip bölgesinde güçlü bir devlet olarak yer alacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar öğrencilerden gelen, bölgedeki enerji kaynakları ile ilgili bir soruya karşılık; Türkiye ile birlikte KKTC’nin bölgedeki haklarını koruduğunu, bölgede tek taraflı adımlara izin verilmeyeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin bölgede Kıbrıs Türk halkının haklarını koruduğunu ve güvenliğini sağladığını ifade ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgede güçlü bir devlet olduğunu vurguladı.
Kıbrıs Türk tarafı olarak bölgede gerginlik değil, barış ve huzur istediklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar Kıbrıs Türk halkının, adanın ortağı olduğunu ve iş birliği içinde geleceği inşa edebileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar KKTC’nin, bölgesinde nüfus çeken bir merkez haline geldiğini, çünkü adanın barış ve huzur içinde olduğunu kaydederek Kıbrıs sorununun çözülmesi halinde bu potansiyelinin daha da artacağına işaret etti.
Konferansta, Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Koray Ertaş ve KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin de hazır bulundu.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatarin-konvoyuna-rum-ve-yunanli-ogrenciler-tarafindan-londradaki-10857

 

 

 

REKLAM ALANI