Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın babası Rüstem Tatar, vefatının ikinci yılında kabri başında anıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın babası Rüstem Tatar, vefatının ikinci yılında kabri başında anıldı
REKLAM ALANI
25.04.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın babası Rüstem Tatar, vefatının ikinci yılında kabri başında anıldı
.2023
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Türk Mukavemet Teşkilatı’nda ve Kıbrıs Türk halkının ulusal mücadelesinde büyük hizmetleri bulunan, ulusal davamızın önemli isimlerinden, uzun yıllar bakanlık başta olmak üzere birçok görevde bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın babası Rüstem Tatar, vefatının ikinci yıl dönümünde, bugün saat 10.30’da Lefkoşa Kabristanı’nda kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Anma töreninde yaptığı konuşmada, zamanın çok çabuk geçtiğini ve bu süre zarfında çok gelişmeler yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen depremde yaşanan büyük üzüntüyle babasının huzurunda olduğunu belirtti.
Rüstem Tatar’ın, mücadeleci bir insan olduğunu, çok iyi bir tahsil yaptığını ve okullardan birincilikle mezun olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Mukavemet Teşkilatı’nda ve Kıbrıs Türk halkının ulusal mücadelesinde büyük hizmetleri olan Rüstem Tatar’ın, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin oluşumunu sağlayan müzakerelerde Kıbrıs Türk heyetinde danışman olarak yer aldığını ve devlete pek çok konularda danışmanlık yaptığını kaydetti.

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, sözlerine şöyle devam etti; “Babam, Kıbrıs meselesini özünden bilen, siyasi algısı ile bir maliyeci olarak da olayları başka çerçeveden değerlendirebilen bir uzmandı. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilk Sayıştay Başkanı olmuştu. Kıbrıs Türk halkının hakkını korumak için mücadele etmişti. Sonrasında ise aktif siyasette Maliye Bakanı olarak halkına hizmette bulunmuştu. O yıllarda babamdan öğrendiğim şey; Kıbrıs Türk halkının varlığının bu ülkede devam edebilmesi için Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğünün önemli olduğudur. Rauf R. Denktaş’ın garantörlük meselesinde ortaya koyduğu ilkeler ve Fatin Rüştü Zorlu’nun desteğiyle kazanılan ve bizim için vazgeçilmez olan o garantörlük bizi bugüne kadar getirmiştir.

Şu anda yürütmekte olduğumuz yeni siyasetimiz, artık Kıbrıs’ta egemen eşit iki devletin varlığıyla bir antlaşmanın olabileceğidir. Böyle bir durumda asla Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğünden ve Türk askerinin varlığından vazgeçmeyeceğiz.

Ben Rüstem Tatar’ın oğlu olmaktan her zaman gurur duydum. O iyi bir maliyeci, iyi bir aile babası, vatanperver ve iyi bir insandı. 92 yıllık ömründe büyük hizmetlerde bulunmuş, bize çok önemli tavsiyeler bırakarak aramızdan ayrılmıştır. Kıbrıs Türkü’nün bu ülkede yaşayabilmesi için kendi devletimizin ve egemenliğimizin, Anavatan Türkiye’nin garantörlüğü ve Türk askerinin varlığıyla barış, huzur ve güvenlik içerisinde yaşamımızı sürdürebileceğimizi söyleyen ve bu şeklide bir vasiyet bırakan babama Allah’tan rahmet dilerim, ruhu şad olsun.”

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatarin-babasi-rustem-tatar-vefatinin-ikinci-yilinda-kabri-10956

 

 

REKLAM ALANI