Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar Girişimcilikte ve İstihdamda Kadın Çalıştayına katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar Girişimcilikte ve İstihdamda Kadın Çalıştayına katıldı
REKLAM ALANI
09.07.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar Girişimcilikte ve İstihdamda Kadın Çalıştayına katıldı

.2023

 

 

 

“Kadınlar iş hayatında daha çok yer almalı”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Kadın Girişimciler Konseyi tarafından düzenlenen “Girişimcilikte ve İstihdamda Kadın; Tespitler ve Algılar Anket, Rapor Lansmanı ve Çalıştayına” katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar çalıştayda yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk Halkının cinsiyet eşitliğine her zaman önem verdiğini belirterek, toplumda çok başarılı kadın girişimci, sanatçı ve sporcu bulunduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, yurtiçi ve yurtdışında çalışan, uluslararası temaslarda Kıbrıs Türkü’nü bir çok meslek grubundan temsil eden kadınların bulunduğunu anlattı.

 

 

 

Kıbrıs’ta mücadele yıllarında kadının daha çok evde olduğunu ancak bu durumun değiştiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, ülkenin ve teknolojinin gelişmesiyle kadınların daha çok iş hayatında yer almaya başladığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanlığı tarafından desteklenen İpeğin doğuşu projesinde olduğu gibi kendi kültür ve geleneklerimizi yansıtan projelerin desteklenmesiyle kadınlara daha çok iş imkanı doğacağını vurguladı.

Tam gün eğitime geçilmesi durumunda kadınların daha çok çalışma fırsatı yakalayacağına ve ekonomiye katkıda bulunacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, gelişmiş ülkelere bakıldığında kadının iş hayatındaki oranının yüksek olduğunu kaydetti.

Kadınların her zaman eğitim hayatında erkeklere göre daha başarılı olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, kamuda işe alımlarda ve terfilerde yapılan sınavlarda kadınların daha başarılı olduğunu aktardı.

Kadınların istihdam ve girişimcilikte hak ettiği yerde olmadığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, tanınma yolunda ilerleyen KKTC’nin her kademesinde kadınların daha çok ön planda olması gerektiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da çalıştayda yaptığı açılış konuşmasında, kadın çalışanların ve kadın girişimciliğinin ele alındığı çalıştayda konuşma yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Sibel Tatar, girişimcilik ekosisteminin son yıllarda girişimcilik dünyasında önemli bir kavram haline geldiğine işaret ederek, ülkenin ekonomik yönden kalkınması ve istihdam sorunlarının çözülmesi anlamına gelen girişimcilik ekosistemi içerisinde kadınların daha çok yer alması gerektiğini savundu.

Sibel Tatar, ülkemizdeki ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözülmesi için girişimciliğin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Çalıştayda çıkacak eylem planının ilgili ve sorumlu kurumlar tarafından hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Sibel Tatar, eylem planının devlet tarafından iyi değerlendirilip özel ve kamu iş hayatında uygulanması gerektiğine vurgu yaptı.

 

 

 

 

Nüfusa bakıldığında kadın ve erkek arasında çok fark olmamasına rağmen kadın istihdamının özellikle kamu sektöründe ve özel sektörde de erkeğe göre daha az olduğuna işaret eden Sibel Tatar, kadına yüklenen sosyal sorumlulukların istihdamda ve girişimcilikte erkeklere göre geride kalmalarına neden olduğunu kaydetti.

Ülkede tam gün eğitim olmadığı için çocuklarına bakmayı tercih eden kadınların, iş hayatından geri kaldığını anlatan Sibel Tatar, kadının sorumluluklarına yardımcı olunması ve hayatının kolaylaştırılması gerektiğini ifade etti.

Kadına destek olmak ve yanlarında olmak için Cumhurbaşkanlığı’nda ülkede bulunan 44 kadın örgütünden 42 kadın örgütünün katılımıyla Kuzey Kıbrıs Kadın Örgütler Ağı oluşturduklarını dile getiren Sibel Tatar, kadınlara yönelik eğitim programlarını düzenlendiklerini ve kadinorgutleri.gov.ct.tr internet sayfasından duyurduklarını aktardı.

 

 

 

 

Özel ve kamu bankalarıyla yapılan görüşmelerle kadınlara düşük faizli kredi imkanı sağlandığını vurgulayan Sibel Tatar, kadın girişimcinin artması için kredi ve hibe programlarının da artırılması gerektiğini savundu.

Kadınların motive edilmesi için eğitim programlarına girişimciliğin eklenmesi gerektiğini de anlatan Sibel Tatar, kadınları motive etmek ve girişimciliğini ön plana çıkarmak için Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar öncülüğünde “İpeğin yeniden doğuşu projesini yürüttüklerini ve Kuzey Kıbrıs’ta hayata geçirdiklerini anlattı.

Kıbrıs’ın tarihinde önemli bir gelir kaynağı olan ve unutulan ipekçiliğin gelişmesi için Akçay’da ipek böceği çiftliği kurduklarını dile getiren Sibel Tatar, projenin başarılı olması durumunda ülke geneline yayacaklarını kaydetti

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-ve-esi-sibel-tatar-girisimcilikte-ve-istihdamda-11258

 

 

REKLAM ALANI