Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Uluslararası Tasarım ve Mimarlık Konferansı’na katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Uluslararası Tasarım ve Mimarlık Konferansı’na katıldı
REKLAM ALANI
27.05.2023
A+
A-

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Uluslararası Tasarım ve Mimarlık Konferansı’na katıldı

.2023

“Sürdürülebilir binalar yapılmalı”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin organizatörlüğünde düzenlenen Uluslararası Tasarım ve Mimarlık Konferansı’na katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konferansta yaptığı konuşmada uluslararası konferansta olmaktan mutluluk ve onur duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, konferansta yapılacak sunumların ardından hazırlanacak raporların önemli katkıları olacağını ifade etti.

Dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip edip, ülkemizde uygulanması gerektiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, hayatı olumsuz etkileyen iklim değişikliği ve hava kirliliğine karşı çevre dostu malzemeler kullanılması ve yenilenebilir enerjiden faydalanılması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, artan enerji fiyatları ve bina maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle mimar ve mühendislerin teknolojiden yararlanarak evleri, kamu binalarını ve yolları günümüze uygun sürdürülebilir bir şekilde tasarlaması gerektiğini aktardı.

Ülkemizde elektrikte güneş enerjisinden faydalanıldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, kabloyla Türkiye’ye başlanılması durumunda Avrupa’daki enterkonnekte sisteme dahil olunacağını böylece güneş enerjisinin kapasitesinin artırılacağını ve tüketim maliyetlerinin düşeceğini ifade etti.

 

 

 

Ülkemizde mimar ve mühendislerin dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek başarılı çalışmalar yaptığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, binalarda güneş enerjisinden ve çevre dostu malzemelerden de yararlanıldığını kaydetti.

Türkiye’de meydana gelen depremin ardından ülkemizdeki binaların depreme karşı dayanıklılığı konusunda kontrollerin sürdüğüne işaret eden Tatar, depreme karşı dayanıklı binalar yapılarak hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekti.

Ülkemizdeki üniversitelere 144 ülkeden yabancı öğrenci geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yabancı yatırımcıların da ülkemize geldiğini ve ekonomiye olumlu etkisinin olduğunu vurguladı.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-uluslararasi-tasarim-ve-mimarlik-konferansina-katildi-11090

 

 

REKLAM ALANI