Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Türkiye Cumhuriyeti, İsias Otel’e yönelik soruşturma açılması talebimizi işleme koydu”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Türkiye Cumhuriyeti, İsias Otel’e yönelik soruşturma açılması talebimizi işleme koydu”
REKLAM ALANI
11.02.2023
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Türkiye Cumhuriyeti, İsias Otel’e yönelik soruşturma açılması talebimizi işleme koydu”

 

 

 

11.02.2023
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Adıyaman’da yaşanan deprem ile ilgili İsias Otel’e yönelik soruşturma açılması talebini işleme koyduğunu açıkladı.

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, “Bizler de Adıyaman’daki İsias Otel’de yaşamlarını yitiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için her türlü hukuki mücadeleyi vermekte kararlıyız. Ben de Hükümetimiz de konunun takipçisi olacağız” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Tatar, yaptığı açıklamada, deprem sonucu Adıyaman’daki İsias Otel’de yaşamlarını yitiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için her türlü hukuki mücadelenin verileceğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Tatar, “Anavatan Türkiye de konuya yakın ilgi göstermektedir” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Tatar açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Adıyaman’daki İsias Otel’in ciddi ihmal, istismar ve/veya hatalar sonucu yıkıldığı ileri sürülüyor. Bu otelde 35 vatandaşımız yaşamlarını yitirdi. Türkiye’de savcılar resen soruşturmalara başladılar.

Bakanlar Kurulu’nun dün konuyla ilgili olarak yaptığı toplantıya başkanlık ettim. Orada konuyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na bir yazı gönderilerek soruşturma yapılması talebimizin bildirilmesi de kararlaştırıldı. O yazı gönderildi ve yanıtı da geldi.

 

 

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne, Adıyaman Valiliği’ne, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na İsias Otel’in çökmesiyle ilgili adli soruşturma başlatılması ve binanın enkazı kaldırılmadan numune alınması yönündeki taleplerimizi iletmiş bulunuyor.

Acımız çok büyüktür. Yitirdiğimiz çocuklarımız bizleri yasa boğmuştur. Biz Türkiye’mizin, Türkiye de bizim acılarımızı paylaşıyor.

Anavatan Türkiye de diğer yerlerdeki gibi Adıyaman İsias Otel’de meydana gelen depremin nedenlerine yakın ilgi göstermektedir. Yapılan yeni savcı atamaları ile soruşturmalar başlatılmıştır.

Bizler de Adıyaman’daki İsias Otel’de yaşamlarını yitiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için her türlü hukuki mücadeleyi vermekte kararlıyız. Ben de Hükümetimiz de konunun takipçisi olacağız.

İnşallah adalet yerini bulacak, hatalı bulunanlar cezasını çekecektir.”

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-turkiye-cumhuriyeti-isias-otele-yonelik-sorusturma-acilmasi-10706

 

 

REKLAM ALANI