Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Muratağa-Sandallar ve Atlılar şehitlerini anma töreninde vurguladı:

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Muratağa-Sandallar ve Atlılar şehitlerini anma töreninde vurguladı:
REKLAM ALANI
17.08.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Muratağa-Sandallar ve Atlılar şehitlerini anma töreninde vurguladı:

2023
“Ulusal davamıza sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz”

Shares
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Barış Harekatı’nın ikinci aşamasının 49’uncu yıl dönümünde, Muratağa-Sandallar ve Atlılar şehitlerini anma törenine katıldı.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının tarihinin acılarla dolu olduğuna vurgu yaparak, Rum Yunan ikilisinin yıllarca Türkleri adadan atmak ve yok etmek için zulümlere ve katliamlara maruz bıraktığını anlattı.

Anavatan Türkiye’nin 1974’te Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirmesiyle adaya barış geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığına kavuştuğunu ve katliamlardan kurtulduğunu belirtti.

Harekat sonrası BM’de sürdürülen görüşmelere rağmen katliamların devam ettiğini ve “Ayşe tatile çıkıyor” mesajı sonrası İkinci Barış Harekatı’nın başladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, burada tarihin en acı savaş suçlarının işlendiğini, soydaşlarının katledildiğini ve BM’nin de tüm bu yaşananlara maalesef seyirci kaldığını söyledi.

 

 

 

 

“Şehitlerimizi ne unuturuz ne de unutturacağız” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, şehitlerin vatan için canlarını verdiğini belirterek, şehitlere rahmet, ailelere sabır ve başsağlığı diledi.

Kıbrıs’ta baskılara rağmen asla hiç bir şekilde eskiye dönüşe razı olmayacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yeni siyaseti kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

Egemen eşitlik, uluslararası eşit statü ve bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’de değişen dengeler ve Kıbrıs’ta yeni siyaseti kalıcı hale getireceklerini kaydetti.

 

 

 

 

Şehitlerin eskiye dönerek değil yeni siyasetle huzur bulacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Muratağa Sandallar ve Atlılar’da cinayet işlendiğini ama yargıya götürülmediğini belirtti.

Kıbrıs Türk halkının barış huzur güven içinde yaşamasının omuzlarında olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Ulusal davamıza sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-murataga-sandallar-ve-atlilar-sehitlerini-anma-toreninde-vurguladi-11402

 

 

 

REKLAM ALANI