Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kumsal şehitlerini anma törenine katıldı “Yüreğimizdeki acı hâlâ devam ediyor”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kumsal şehitlerini anma törenine katıldı  “Yüreğimizdeki acı hâlâ devam ediyor”
REKLAM ALANI
26.12.2022
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kumsal şehitlerini anma törenine katıldı

“Yüreğimizdeki acı hâlâ devam ediyor”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tekke Bahçesi’nde düzenlenen Kumsal şehitlerini anma törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, Kumsal katliamından dolayı yüreklerdeki acının hâlâ devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar katliamın, ertesi günü tüm dünya basınında manşette yer aldığını belirtti.

 

 

Rum-Yunan ikilisinin Kıbrıs Türkü’nü adadan göç ettirmek ve yok etmek için yaptığı acımasız soykırımı hatırlamak ve gelecek nesillere anlatmak gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, gençlere seslenerek bu adada çok acılar çektiklerini ve şehitler verdiklerini ama neticede bir devlet sahibi olduklarını söyledi.

Devlete sahip çıkmanın, devleti yaşatmanın, birlik ve beraberlikleri korumanın görevleri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar; “KKTC’yi güçlendirmek zorundayız. Burayı daha yaşanabilir hale getirmeliyiz” dedi.
Kıbrıs Türkü’nün ayrı bir halk olarak kendi devletine sahip çıktığı ve devletini güçlendirmek için çalıştığı mesajını tüm dünyaya vermenin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, gençlere bir gelecek vaat etmenin, hem görev hem de sorumlulukları olduğunu kaydetti.

KKTC’nin yoluna büyük bir selamet ve inançla devem ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin dünyaya tanıtılması yönünde yapılan çalışmaların sürdüğüne işaret etti. Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’de 144 farklı ülkeden öğrenci bulunduğunu, birçok ülkeyle kültürel, ticari ve turistik faaliyetleri olduğunu da dile getirdi.
Tüm şehitlere Allah’tan rahmet, gezilere şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Tatar, şehit ailelerini sevgi ve saygıyla selamladı.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-kumsal-sehitlerini-anma-torenine-katildi-10538

 

 

 

REKLAM ALANI