Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar KŞK’nın Atlılar Şehitliği’ndeki kazı çalışmalarını inceledi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar KŞK’nın Atlılar Şehitliği’ndeki kazı çalışmalarını inceledi
REKLAM ALANI
02.03.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar KŞK’nın Atlılar Şehitliği’ndeki kazı çalışmalarını inceledi
2024

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından Atlılar Şehitliği’nde şehitlerin kimlik tespiti yapılabilmesi için başlatılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi.
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayıp Şahıslar Komitesinin Atlılar Şehitliği’nde kazı yapması için çok uğraştıklarını belirterek, “Rum Lider Nikos Hristodulidis’e, kazıya onay vermezsen toplantıya gelmem dedim” diye konuştu.

Şehit ailelerine sabır dileyen Cumhurbaşkanı Tatar “Kıbrıs Türkü’nün çektiği acıyı bir kez daha burada görüyoruz. Sizlerin gayretleriyle herkesin ayrı mezarının olabilmesi ve dua edilebilmesi için bir çalışma yapılmaktadır” dedi.

Yapılan işin çok zor ve ayrıntılı olduğunu belirterek, kazıda çalışan ekibe tüm şehitler adına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs Türkü bu topraklarda işte böyle cefalar çekerek bugünlere kadar geldi. Bugün bağımsızlığımız, özgürlüğümüz, devletimiz varsa bütün bunları bu insanlara borçluyuz, mekanları cennet olsun, ruhları şad olsun. Onlar ilelebet kalbimizde müstesna yerlerini koruyarak yaşayacaklar” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Kazı Başkanı Gülseren Baranhan ile Arkeolog ve Takım Lideri Çınar Karal bilgi verdi.

2015 yılında Muratağa’da yapılan çalışmalarda 88 şehidin tamamının çıkarıldığı ve büyük bölümünün kimliklendirildiği kaydedildi.

Atlılar’da ise geçen yılın temmuz ayında başlatılan çalışmalarda bugüne kadar 31 şehidin çıkarıldığı, geriye 6 kişinin kaldığı, buradaki çalışmaların birkaç ay içerisinde tamamlanacağı ifade edildi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-ksknin-atlilar-sehitligindeki-kazi-calismalarini-inceledi-12062

 

 

REKLAM ALANI