Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kanser Araştırma Vakfı’nın organize ettiği 19. Orkide Yürüyüşü’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kanser Araştırma Vakfı’nın organize ettiği 19. Orkide Yürüyüşü’ne katıldı
REKLAM ALANI
10.04.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kanser Araştırma Vakfı’nın organize ettiği 19. Orkide Yürüyüşü’ne katıldı

Sağlığın korunması için çevrenin korunması gerekir”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kanser Araştırma Vakfı’nın kanserle ilgili farkındalık yaratmak ve vakfa gelir sağlamak amacıyla bu yıl ilk kez CENGO-V Vakfı iş birliği ile organize edilen 19. Orkide Yürüyüşü’ne katıldı.
Ana sponsorluğunu Telsim’in üstlendiği, Bufavento Sapağı-Taşkent Piknik Alanı arasındaki 9 kilometrelik parkurda yapılan yürüyüşün startı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından verildi.
Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında, pandemi nedeniyle 2 yıl aksayan ve dijital ortamda yapılan orkide yürüyüşlerinin, bu yıl aktif katılımla yeniden hayat bulduğunu ifade ederek her yıl bu yürüyüşe katılmak için İngiltere’den gelen birçok kişinin bulunduğunu dile getirdi.
Ülkemizde ve dünyada, çevre ve sağlık alanında çeşitli sıkıntıların devam ettiğini, sağlığın korunması için çevrenin korunması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar; çevre ve sağlık konusunda alınacak tedbirler ve yasal düzenlemelerin yeniden gözden geçirilmesi, insanlarda da bilimsel bilgilerle farkındalık yaratılması gerektiğini söyledi.

Ambargo ve izolasyon altındaki Kıbrıs Türk halkının, iletişim olanağı ve sosyal medyanın gelişmesiyle kanser ve diğer hastalıklardan korunması için, alanında uzman isimlerin verdiği tavsiye ve mesajlara kolaylıkla ulaşabildiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, bunların sosyal medyada sıklıkla gündeme gelmesinin bilinç oluşmasına katkı sağladığını söyledi.
Konuşmasında, kanser konusundaki çalışmalarıyla uluslararası başarılara imza atan Kıbrıslı Türk Prof. Dr. Mustafa Camgöz’ü kutlayan Cumhurbaşkanı Tatar; Camgöz’ün çalışmalarının, Kıbrıs Türk halkının verdiği mücadelenin bir parçası olduğunu kaydetti.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-kanser-arastirma-vakfinin-organize-ettigi-19-orkide-9644

 

REKLAM ALANI