Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziveren ve Çamlıköy şehitlerini anma törenlerine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziveren ve Çamlıköy şehitlerini anma törenlerine katıldı
REKLAM ALANI
20.03.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziveren ve Çamlıköy şehitlerini anma törenlerine katıldı

.2023

“Kıbrıs Türkü’nün egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü kabul görmeden müzakere masasına asla geri dönülmeyecek”

 

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziveren ve Çamlıköy direnişinin 59’uncu yıl dönümü dolayısıyla şehit düşenler için Gaziveren Şehitler Anıtı ile Çamlıköy Şehit Emin İzzet Büstü önünde düzenlenen törenlere katıldı.
Törenler, protokol sırasına göre çelenklerin sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklâl Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Cumhurbaşkanı Tatar törende yaptığı konuşmada, 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinin ülkemize ve Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ne büyük acılar yaşattığını kaydederek depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve Türk halkına da bir kez daha başsağlığı diledi.

Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda çok acılar çekip zor süreçlerden geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, zor günlerde birlik ve beraberlik içerisinde direnişler gösterildiğini ve bu süreçte Anavatan Türkiye’nin her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında olduğunu söyledi.

 

 

 

 

1960 yılında Kıbrıs Türkü’nün, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kurucu ortağı olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, Rumların ve o zamanın Cumhurbaşkanı Makarios’un bu antlaşmayı Enosis’e bir sıçrama tahtası olarak gördüğünü ve soykırımlar yapıldığını anlattı.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün Rum saldırıları karşısında Gaziveren ve Çamlıköy’de de direndiğinin, bağımsızlık, özgürlük ve egemenlik için şehitler verdiğinin altını çizerek; “Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. 59 yıldır buradayız, 59 yıl sonra da burada olmaya devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasına şöyle devam etti:
“Kıbrıs’ta haksızlıklarla karşı karşıyayız. Avrupa Birliği oyunları ile Kıbrıslı Rumlar farklı uluslararası platformlarda, Kıbrıs’ta federal temelde bir antlaşmadan söz etmektedir. Onların federal temelde bir antlaşmadan anladığı, bizi Kıbrıs Cumhuriyeti’nin içine çekmek, zaman içinde Anavatan’dan koparıp azınlığa düşürmektir.”

 

 

 

 

 

“Biz bu oyunları çok gördük”

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü kabul görmeden müzakere masasına asla geri dönülmeyeceğini vurgulayarak; “Biz bu oyunları çok gördük, oynanan oyunlarla bizi pes ettirip Rumlara tabi etmek istiyorlar. Biz onlara tabi olamayız. Çünkü şehitlerimiz bağımsız, hür ve onurlu bir şeklide yaşamamız için canlarını vermiştir” dedi.

“Anavatan Türkiye’nin garantörlüğü ve Türk askerinin varlığı bizim kırmızı çizgimizdir”

Kıbrıs Türkü’nün, Türk milletinin kopmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak onuruyla yaşamaya devam edeceğini ifade edip; “1974 öncesine gitmeyi asla kabul etmeyeceğiz. Anavatan Türkiye’nin garantörlüğü ve Türk askerinin varlığı bizim kırmızı çizgimizdir, bizim için vazgeçilmezdir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkına hâlâ zulüm niteliğinde ambargolar ve izolasyanlar uygulandığını ve bu halkın direnişinin yıkılması, güneye tabi olması için her türlü entrikaların oynandığını belirterek Kıbrıs Türk halkının direnişe devam edeceğini ve bir antlaşma olacaksa bu antlaşmada egemen devletiyle yer alabileceğini söyledi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-gaziveren-ve-camlikoy-sehitlerini-anma-torenlerine-katildi-10816

 

 

 

REKLAM ALANI