Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte 15 Nisan Dünya Sanat Günü dolayısıyla “Türkçenin Sözcükleri Aşka Düşünce” adlı şiir dinletisi icrasına katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte 15 Nisan Dünya Sanat Günü dolayısıyla “Türkçenin Sözcükleri Aşka Düşünce” adlı şiir dinletisi icrasına katıldı
REKLAM ALANI
17.04.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte 15 Nisan Dünya Sanat Günü dolayısıyla “Türkçenin Sözcükleri Aşka Düşünce” adlı şiir dinletisi icrasına katıldı
.2023
“Cumhurbaşkanlığı olarak her zaman sanata, kültüre ve edebiyata hizmet etmek için çalışmaktayız”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte 15 Nisan Dünya Sanat Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı himayesinde Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen, danışmanlığını Prof. Dr. Oğuz Karakartal’ın yaptığı şiir dinletisi icrasına katıldı.

Etkinlikteki konuşmasına, böyle sanatsal bir etkinlikte bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Cumhurbaşkanı Tatar, her konuda kendisine verdiği destekten ötürü eşi Sibel Tatar’a teşekkürlerini sundu.

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, sanatsal faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı çatısı altında icra edebilmenin ve destek olabilmenin, kendilerine büyük bir güç ve ilham verdiğini dile getirdi. Kıbrıs Türk halkının kültürü ve sanatıyla varlığını sürdürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Tatar; “Siyasi mücadelemizin temel dayanağı, Kıbrıs Türkü’nün ayrı bir halk olmasıdır. Sanatçılarımız dili, dini, kültürü, örf, adet ve geleneği ile yüreğinde vatan ve halk sevgisiyle sanatını icra etmektedir” diyerek varlığımızın, bütün dünya tarafından saygı duyularak kabul edilmesinde sanatçılarımızın katkısının büyük olduğunu vurguladı.

Ambargo ve kısıtlamalara rağmen sanatçılarımıza engel koyulamayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, sanatçılarımızın uluslararası etkinliklerde başarılı bir şekilde ülkemizi temsil ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, bu topraklardan çok önemli şairlerin geçtiğini belirterek Türk dilini iyi öğrenip doğru kullanmak gerektiğini sözlerine ekledi. Şairlerin şiirlerini, duygularıyla hareket edip yazdığını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün çektiği acıların, bu ülkede varlığımızı sürdürmek için verdiğimiz mücadelenin, şairlerin mısralarına yansıdığını belirtti.
6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen depremle Anadolu insanıyla birlikte tek yürek olduğumuzu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bizim de acımızın büyük olduğunu, kaybettiğimiz canlarımızın yüreğimizde yaşayacağını kaydetti.

“Cumhurbaşkanlığı olarak her zaman sanata, kültüre ve edebiyata hizmet etmek için çalışmaktayız” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Türkçenin Sözcükleri Aşka Düşünce” adlı şiir dinletisi etkinliğinin mimarı olan Prof. Dr. Oğuz Karakartal’a, öğrencilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-esi-sibel-tatar-ile-birlikte-15-nisan-10922

 

 

REKLAM ALANI