Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün gece Ağırdağ-Boğaz bölgesinde çıkan yangınla ilgili değerlendirmelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün gece Ağırdağ-Boğaz bölgesinde çıkan yangınla ilgili değerlendirmelerde bulundu
REKLAM ALANI
02.10.2022
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün gece Ağırdağ-Boğaz bölgesinde çıkan yangınla ilgili değerlendirmelerde bulundu

“Büyük bir felaket önlendi”

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün gece Ağırdağ-Boğaz bölgesinde çıkan yangınla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Başarılı çalışmaların sonucu olarak yangının erken zamanda söndürüldüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, büyük bir felaketin önlendiğini vurguladı.
Türk Silahlı Kuvvetleri ile iletişime geçilmesiyle İHA’larla bölgenin fotoğraflarının çekildiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bu şekilde yangının nerede olup olmadığının, yangının sıcaklığına göre büyüklüğü ve küçüklüğünün tespit edildiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, böyle olayların tekrar etmemesi için hepimizin elinden ne gelirse yapmamız gerektiğini belirterek bölge halkına bir kez daha geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yangının gece yarısından sonra başladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, helikopterin, karanlıkta söndürme çalışması yapmasının mümkün olmadığını anlattı. Buna karşın, helikopterle bölgede keşif uçuşu yaptıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, bu uçuşun çok faydalı olduğunu, yangının yayılmadığını ancak parça parça Ağırdağ içerisinde evlerde ve mahallelerde küçük küçük alevler halinde devam ettiğinin tespit edildiğini dile getirdi.
Bu tespitlerin itfaiye, Orman Dairesi, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve polisle paylaşılarak organize olunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın bölgede Acil Durum Merkezi oluşturmasıyla merkezden bilgiler paylaşıldığını ve bu çerçevede çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, askerin ve bazı müteahhitlerin de tankerleriyle çalışmalara destek verdiğini belirtti.

“Trafo etrafındaki otlar temizlenmeli”

Yoğun bir çalışmayla yangının söndürüldüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, yangın söndürme çalışmalarına katkı koyan herkese teşekkür etti. Bölge halkına bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Tatar; “Büyük bir talihsizlik, çünkü gece yarısından sonra çıkan bir yangın” diye konuştu.
Daha önce de Kalkanlı ve Mersinlik’teki yangın bölgelerinde bulunduğunu ancak o yangınların gündüz meydana geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Bu yangın, geceydi. Gece başka bir felaket, gerçekten çalışmalar çok daha zor oluyor. Helikopterle söndürme çalışması mümkün değil” diye konuştu.
Keşif ve İHA desteğiyle gelen bilgilerle detaylı çalışmaların yapıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, yangının söndürüldüğünü kaydetti.

Büyük bir felaketin önlendiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, ilk saatlerde yangının yayılabileceği korkusu ve endişesi olduğunu söyledi. Başarılı çalışmaların sonucu olarak yangının erken zamanda söndürüldüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, yangının söndürülmesine katkı koyan halka da teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, rüzgârın etkisiyle elektrik hatlarının birbirine temas etmesi sonucu çıkan yangının kaynağına bağlı olarak neden süratle yayıldığının tespitinin yapılması gerektiğini ifade etti.

“Bir kıvılcım atabilir ama kıvılcım neden bu kadar süratle yayıldı?” sorusunun sorulması gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, otların temizlenmesinin önemini vurguladı.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-dun-gece-agirdag-bogaz-bolgesinde-cikan-yanginla-ilgili-10262

 

 

 

REKLAM ALANI