Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Beşparmak Düşünce Grubu heyetini kabul ederek görüştü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Beşparmak Düşünce Grubu heyetini kabul ederek görüştü
REKLAM ALANI
04.10.2023
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Beşparmak Düşünce Grubu heyetini kabul ederek görüştü

.2023

 

 

 

“KKTC, başarıyla yoluna devam edecektir”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Beşparmak Düşünce Grubu heyetini kabulü sırasında yaptığı konuşmada, Beşparmak Düşünce Grubu heyetinin milli davadaki duruşunun ve yaptıkları çalışmaların iki devlet siyasetine güç vermekte olduğunu söyledi.

 

 

 

50 yıldan fazla bir süre denenmiş olan federal temelde çözüm arayışlarının boşa çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, artık oynanan oyunun net bir şekilde anlaşıldığını ve Güney Kıbrıs’ın Kıbrıs Türklerini eşit olarak görmediğini ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ni bir Rum Cumhuriyeti’ne dönüştürdüklerini kaydetti.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, 50 yılda KKTC adına çok başarılar elde edildiğine işaret ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteğiyle Türk Devletleri Teşkilatı’na Anayasal ismiyle KKTC’nin gözlemci üye olmasının bu başarılardan biri olduğuna atıfta bulundu. Kendi bayrağımızla bakanlarımızın çeşitli uluslararası toplantılarda KKTC’yi temsil ettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, geleceğe umutla bakabileceğimiz yeni fırsatların önümüzde olduğunu söyledi.

 

 

 

Özden gelen müktesep haklarımızdan dolayı Kıbrıs Türklerinin devlet kurma hakkının olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin dışına itilen Kıbrıs Türklerinin 60 yıl önce başlayan devlet kurma aşamalarının sonucu olarak bağımsızlık ve onurlu bir yaşamı gelecek nesillere vadedebildiklerini belirtti. Ekonomik değerlere sahip çıkarak turizm, sanayi ve hizmetler sektörünün gelişmesinin önem arz ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin potansiyelini ve ekonomik yapısının en iyi şekilde değerlendirilmesiyle daha müreffeh yarınlara taşınabileceğimizi dile getirdi.

Yurt dışında yaşayan Kıbrıs Türklerine de verdiği mesajda “Her zaman Kıbrıs Türklerine sahip çıkalım. Ortak yurdumuz KKTC, başarıyla yoluna devam edecektir” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı, Doğu Akdeniz’deki gelişmelerle KKTC’nin önemli bir kilit noktası olduğunu belirtti.

BM Genel Kurulu’nda KKTC’nin tanınması çağrısı yapan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihi mesajının öneminin altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’ne Kıbrıs Türk halkına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, Beşparmak Düşünce Grubu heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

Dosya Adı

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-besparmak-dusunce-grubu-heyetini-kabul-ederek-gorustu-11551

 

 

 

 

REKLAM ALANI