Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Amber İbrahimoğlu’na hizmetlerinden dolayı verilen plaket takdim törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Amber İbrahimoğlu’na hizmetlerinden dolayı verilen plaket takdim törenine katıldı
REKLAM ALANI
27.08.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Amber İbrahimoğlu’na hizmetlerinden dolayı verilen plaket takdim törenine katıldı

“Kıbrıs Türk kadınının çabası her zaman örnek oldu”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Amber İbrahimoğlu’nun İngiliz sömürgesi yıllarında, bayrak kullanılmasının yasak olduğu dönemde evinde diktiği Türk bayrağını, Dr. Fazıl Küçük Müzesi’ne hediye ettiği ve kendisine plaket takdim edildiği törene katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, İngiliz sömürge döneminde Türk bayrağının asılmasının yasak olduğu günlerde, Amber İbrahimoğlu’nun el emeği göz nuru ile diktiği bayrağı bugün müzeye teslim ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar; “Ne mutlu ki bu bayrak bugün bu müzeye teslim ediliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türklüğün ve bayrağın o yıllarda da dâhil her zaman korunduğunu dile getirerek; “Dr. Fazıl Küçük, ‘Biz Türkiyesiz bu topraklarda varlığımızı sürdüremeyiz’ demişti. Bu bayrağın bugün buraya teslim edilmesi çok büyük anlam taşıyor” şeklinde konuştu.
Kıbrıslı Türklerin İngiliz sömürge döneminde bu topraklarda var olmak için gösterdiği çabalara vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar; el emeği ile dikilen bu bayrağın, Kıbrıs Türk kadınının örnek bir çabası olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, bugün ülkede barış, huzur ve güven içinde yaşanıyorsa bunun; şehitlerin, gazilerin ve kahramanca mücadeleyi sürdürenlerin sayesinde olduğunu söyleyerek özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’e de Allah’tan rahmet diledi.

Amber İbrahimoğlu, törende bayrağı Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Dr. Fazıl Küçük Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçük’e teslim etti. Küçük tarafından İbrahimoğlu’na teşekkür plaketi sunuldu.
Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-amber-ibrahimogluna-hizmetlerinden-dolayi-verilen-plaket-takdim-10148

 

 

REKLAM ALANI