Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Osman Öztürk İncirli Bostan Camii’nin açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Osman Öztürk İncirli Bostan Camii’nin açılış törenine katıldı
REKLAM ALANI
05.02.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Osman Öztürk İncirli Bostan Camii’nin açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy’de Profesör Doktor Osman Öztürk İncirli Bostan Camii’nin açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını yapımı tamamlanan Prof. Dr. Osman Öztürk İncirli Bostan Camisi’nde kıldı.

Cuma namazının ardından düzenlenen açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, caminin tüm Müslümanlar için hayırlı olmasını dileyerek, Prof. Dr. Osman Öztürk’ün kendileri üzerinde çok emeği olan bir hoca olduğunu söyledi.

Öztürk’ten çok şeyler öğrendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Erenköy’den ta Fatih’e kadar, onun yaz-kış demeden geliş gidişi ve bu yakada yaşayan bir insan olarak da bizler üzerindeki emeğini unutmak mümkün değil. Zira âlimlerin, malum, öğrenciler üzerindeki hakları çok büyük. Şimdi burada Kadıköy İmam Hatibin hemen yanı başında böyle bir tatbikat caminin yapılmış olması da tüm Kadıköy İmam Hatipteki öğrenciler için büyük bir fırsat” diye konuştu.

Caminin aynı zamanda inşa edildiği çevre için de büyük bir fırsat olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, caminin mimarisinin de çok güzel inşa edildiğini belirterek, yüklenici firmaya teşekkür etti.

Çalışanların, ellerinden gelen bütün emeği ortaya koyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tabii, özellikle sevgililer sevgilisi Peygamberimizin hadis-i şerifinde de olduğu gibi, aynı zamanda Rabb’imiz ‘Kim benim için dünyada bir mescit inşa ederse ben de ahirette onlar için bir saray inşa ederim’ buyuruyor. Dolayısıyla burada inşasında emeği geçenlere ‘Allah razı olsun’ diyoruz. İncirli Bostan’da böyle bir tatbikat caminin yapılmış olması da buraya ayrı bir hava, ayrı bir zenginlik katmış oldu. Çevre artık bu noktada çok daha manen zengin olmuş oldu. Hayırlı olsun diyoruz. Bütün Kadıköy İmam Hatipteki gençlerimizden bu tatbikat camiini en güzel şekilde zenginleştirmelerini istiyorum. Bunun hakkını vermeleri lazım. Allah yar yardımcımız olsun diyorum. Rabb’im birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi daim kılsın diyorum, sizleri de Allah’a emanet ediyorum.”

Caminin tüm müminlere hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle Kadıköy Anadolu İmam Hatip öğrencilerine hayırlı olsun diyorum. Ya Allah bismillah” diyerek kurdeleyi kesti.

Tüm Haberler

 

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/135608/cumhurbaskani-erdogan-prof-dr-osman-ozturk-incirli-bostan-camii-nin-acilis-torenine-katildi

REKLAM ALANI