Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Çamsan Ordu, Dijital Dönüşümün de öncülerinden oldu

Çamsan Ordu, Dijital Dönüşümün de öncülerinden oldu
REKLAM ALANI
28.04.2021
A+
A-

Çamsan Ordu, Dijital Dönüşümün de öncülerinden oldu

Çamsan Ordu’dan Dijital Dönüşüme Büyük Yatırım

Son dönemlerin en popüler konularından biri olan Dijital dönüşümün, MDF sektöründeki önemini Çamsan Ordu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz ile konuştuk.

1984 yılında Türkiye, Orta Doğu ve Balkanların ilk, Avrupa’nın dördüncü MDF üreticisi olarak Ordu’da kurulan, dünya çapında kalite standartlarını yakalayıp Türkiye’nin ilk MDF ihracatına imza atan Çamsan Ordu, Dijital Dönüşümün de öncülerinden oldu diyen Poyraz, sözlerine şöyle devam etti;

‘Bizim Dijital Dönüşüm anlayışımız, dijital teknolojilerin organizasyonun strateji ve operasyonlarına uygulanmasıdır. Fiziksel ve dijital dünyaları fırsatlar doğrultusunda birleştirmektir. Müşteri memnuniyetinin artması, rekabetçi avantajların yaratılması ve büyümeyi, başarıyı hızlandırması hedeftir. Dijital dönüşüm odağımızın, sadece dijital teknolojilere değil personelimizin gelişimine de yapacağımız yatırımlar ile başarıya ulaşacağına inanan bir ekibiz.

Tüm dünyada yaşanan pandemi, iş yapış modellerimizi değiştirdi ve Dijital Dönüşümün hızını arttırdı. Biz Çamsan Ordu olarak, 2018 yılında başlattığımız ve hali hazırda süren dijital dönüşüm projelerimiz sayesinde teknolojiyi bir karar destek sistemi olarak konumlandırmayı başardık. Bu kapsamda; yönetim sistemlerinin dijitalleşmesi sürecinde QDMS (Kalite Doküman Yönetim Sistemi) sistemi ile kurumsal süreçlerin dijital ortama aktarılarak yönetimi ve sürdürülebilirliği sağlandı.

Öte yandan BOYSWEB (Bakım Onarım Varlık Yönetim Sistemi) sistemi ile tüm bakım onarım ve varlık yönetimi sürecimizi kontrol altına alıp, ilgili süreçlerde çevik ve ölçülebilir bir alt yapı sağlandı. EBA (Doküman ve İş Akış Yönetim ) sistemi ile non-ERP süreçlerinin dijitalleşmesi ve onay mekanizmalarının daha hızlı ve efektif ilerlemesi ile kağıt kullanımı azaltıldı.

2020 yılında başlattığımız SAP ERP dönüşüm projemizle, global ölçekte kurumsal bir yapıya geçişin adımlarını atarak hem süreçlerin yeniden tasarlanması ve yalınlaştırılması ve hem de tüm iş süreçlerinin izlenmesi sağlandı. Bu değişim ile yeni nesil iş süreçlerimizde hız, esneklik ve sadelik kazanarak finans, tedarik zinciri, üretim, satış ve satın alma gibi iş kollarında verimli bir etkileşim sağlayarak, veriye dayalı karar destek sistemimizi oluşturduk.

Ayrıca tüm fabrika genelinde başlattığımız veri toplama projemiz kapsamında büyük veri ile analitik ve yapay zeka platformu olarak seçtiğimiz SAS yazılımı etkileşimi ile de ileriye yönelik simülasyonlar yaparak daha doğru ve rekabetçi stratejik kararlar alabilmeyi hedefliyoruz.

Ekibimiz tüm bu gelişmelerin en değerli yapıtaşı. Biz oldukça büyük bir aileyiz ve ailemizin evrilen iş modellerine hızlı uyum sağlayabilmesi için önemli girişimlerimiz oldu ve olmaya devam edecek. Dijital dönüşüm personelle birlikte olur. Tek taraflı bir dönüşümden bahsedemeyiz. Aksine, dijital dönüşüm ile birlikte kalifiye eleman ihtiyacı her geçen gün artış gösteriyor. Fabrikamız teknoloji yoğun sektör içerisinde yer aldığı için sistemin tamamı otomosyon ile yönetiliyor. Bu bağlamda personelimizi her aşamada sürece dahil ediyor ve personelimizi dijital dönüşüme hazırlama noktasında gerekli eğitimlere hız kesmeden devam ediyoruz.

2020 yılında anlaşmasını yaptığımız 70 milyon Euro’luk yatırım ile hayata geçireceğimiz yeni MDF-3 tesisimiz ile 100 kişiye yeni istihdam olanağı sağlıyoruz. Başarımızın kaynağı ekibimiz ve biz bunun bilincinde olarak hareket ediyoruz, etmeye devam edeceğiz.

Hakkında:

Çamsan Ordu A.Ş, 1984 yılında Türkiye ve Asya’nın ilk, Avrupa’nın 5. MDF üretim tesisi olarak üretime başladıktan sonra 1993 yılında ürün çeşitliliğini artırmak ve piyasaya katma değerli ürün sunmak amacıyla Türkiye’de ilk MDF Lam ürününü üreten firma olmuştur. İki yıl sonra açtığı yeni MDF tesisiyle kapasitesini iki katına çıkaran Çamsan Ordu A.Ş.,1997 yılında ise Türkiye ve Ortadoğu’nun ilk laminat parke üretimini gerçekleştirmiştir. Çamsan Ordu A.Ş. ayrıca hammaddede dışa bağımlılığı azaltmak ve önemli gelir kalemlerinden olan tutkal ihtiyacını karşılamak üzere kimya tesisleri yatırımını yapmış ve 2000 yılında tesis devreye alınmıştır.

K2 İletişim Hizmetleri

REKLAM ALANI