Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

BU YIL TÜRKİYE’YE YOĞUN AVRUPALI TÜRKLERİN GELİŞİ BEKLENİYOR

BU YIL TÜRKİYE’YE YOĞUN AVRUPALI TÜRKLERİN GELİŞİ BEKLENİYOR
REKLAM ALANI
20.06.2021
A+
A-

BU YIL TÜRKİYE’YE YOĞUN AVRUPALI TÜRKLERİN GELİŞİ BEKLENİYOR

Yurtdışı ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren ve TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul milletvekili Zafer Sırakaya, Kapıkule Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu. Bu yıl yoğun Avrupalı Türk beklediklerini belirten Eren, “Vatandaşlarımızdan ricamız, PCR testlerini, aşı olduysalar aşı kartlarını, Kovid-19 geçirmişlerse ilgili belgelerini yanlarında taşımalarıdır” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı faaliyetlerini yürüten YTB Başkanı Abdullah Eren ile TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul milletvekili Zafer Sırakaya, Avrupa’da yaşayan ve yaz izinlerini geçirmek üzere ana vatana gelen Avrupalı Türkler’le görüşmek üzere Edirne’den Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’na geldi. Gümrük sahasında Avrupalı Türkler’le sohbet edip sıkıntılarını dinleyen YTB Başkanı Eren, sınır kapısında, Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelişte sürecin nasıl işlediğini incelediklerini söyleyerek, “Salgından dolayı geçen seneden beri PCR testi, aşı süreci ve çalışmaların nasıl gittiğini, vatandaşlarımızın bu hususta nasıl bilgilendirildiğini ve bizim neler yapabileceğimizi yerinde tespit etmek için geldik. İnşallah bu sene de bu hizmetleri devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız, PCR testlerini, aşı olduysalar aşı kartlarını, Kovid geçirdiyseler bununla ilgili belgelerini yanlarında taşımalarıdır. Gelmeden önce sağlıkla alakalı, ruhsat ve mülkiyet vekaletle alakalı ruhsatlarını, pasaportlarını ve araç sigortalarına ilişkin belgelerini yanlarında bulundurmalarını istiyoruz. Ana vatanda Türkiye’de onları bekliyoruz” dedi.

HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK

Gümrük sahasında açtıkları stantta da Avrupa’da yaşayan yurttaşlara yardımcı olduklarını dile getiren Eren, şunları söyledi: “YTB olarak burada standımız var. Edirne Valiliği’nin de açtığı stant var. Geliş yolunda vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Gençlerimize hediyeler, çocuklarımıza da kitaplar hazırladık. Bu anlamda hayatın her alanında vatandaşlarımızla birlikte olmaya çalıştığımız gibi bu noktada da elimizden geleni yapıyoruz. Bu yıl geçen senenin aksine yoğun bir geliş bekliyoruz. 2019’u yakalar mıyız bilmiyorum ama tüm kamu kurum ve siyasilerin el ele vermesiyle tüm hazırlıklarımızı yaptık. Bu vesileyle bu yılki gelişlerde de büyük kolaylık sağlanacağını umuyoruz.”

24 SAAT BURADA OLACAĞIZ

İzin sezonu başlamadan önce yurt dışında yaşayanlara bilgilendirmelerin yapıldığını kaydeden AK Parti’li Sırakaya da şöyle konuştu: “İzin sezonu başlamadan önce vatandaşlarımıza tüm bilgilendirmeleri yapmış bulunmaktayız. Hem kurum vasıtasıyla hem de şahsi hesaplarımızdan tüm bilgilendirmeleri yaptık. Her sene yeni meydan okumayla karşı karşıya olduğumuz bir süreç oluyor. Geçen sene pandemi çok yoğun yaşanan bir süreçti. Bu sene hamdolsun, İçişleri Bakanlığı’mızın yayınladığı genelgeyle PCR test sonucunu veya antigen test sonucunu ibraz etmiş olmaları, sorunsuz şekilde ülkelerimize gelmiş olmaları için yeterli kabul edildi. Bunun dışında yapılmışsa aşılarının da 14 günü geçmiş olmak kaydıyla yeterli bir bulguydu. Giriş formunu da ibraz etmeleri gerekiyor. Vatandaşlarımızın gelmeden önce bu belgeleri hazırlamaları, gümrük kapılarındaki bekleme sürelerini daha minimum seviyeye düşürme anlamında kıymetli olacaktır.”

Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık da vatandaşlardan gelmeden önce tüm belgelerini hazırlamalarını istedi. Kınık, “Avrupalı Türkleri’nin seyahatlerinin hızlı, kaliteli geçmesi için gereken her desteği veriyoruz. Onlardan istirhamımız; özellikle araç girişiyle ilgili belgelerini, ruhsatlarını, vekaletlerini, sigortalarını tam şekilde yaptırmaları ve formları önceden doldurmaları bizim burada daha hızlı işlemler yapmamıza faydası olacaktır. Kendilerine hizmet için 24 saat burada olacağız” diye konuştu.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL-ALMANYA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,