Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

“Bölgesel ve küresel alanda siyasi etkimizi artırırken ekonomik potansiyelimizi de harekete geçirdiğimiz bir dönemdeyiz”

“Bölgesel ve küresel alanda siyasi etkimizi artırırken ekonomik potansiyelimizi de harekete geçirdiğimiz bir dönemdeyiz”
REKLAM ALANI
20.04.2022
A+
A-

“Bölgesel ve küresel alanda siyasi etkimizi artırırken ekonomik potansiyelimizi de harekete geçirdiğimiz bir dönemdeyiz”
20.04.2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü altyapı ve öz güvenin üzerinde yeni vizyonlara, yeni hedeflere doğru yol alıyoruz. Bölgesel ve küresel alanda siyasi etkimizi artırırken ekonomik potansiyelimizi de harekete geçirdiğimiz bir dönemdeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM AK Parti Grup Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında, Bursa’da infaz koruma memurlarının içinde bulunduğu otobüse yapılan terör saldırısını anımsatarak, “Bursa’da terör saldırısında şehit olan infaz koruma memurumuza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

“TOPLUMUMUZUN TÜM KESİMLERİYLE GÖNÜL BAĞLARIMIZI SAĞLAMLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedî azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifi tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, artık mağfiret günlerinin sonuna yaklaşılan Ramazan ayının içinde Kadir Gecesi’ni de barındıran af günlerinin ve ardından idrak edilecek Ramazan Bayramı’nın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Ramazan’ın rahmet, bereket ve mağfiret ayı olmanın yanı sıra helalleşme, kucaklaşma, dargınlıkları, kırgınlıkları da giderme vesilesi olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ay birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin gücünü yeniden idrak etme, kavrama ayıdır. AK Parti teşkilatları olarak bu kutlu ayı önemine ve manasına mütenasip bir şekilde ihya etmenin gayreti içerisindeyiz. İftar buluşmalarımızla, hane ve esnaf ziyaretlerimizle, sahur programlarımızla toplumumuzun tüm kesimleriyle gönül bağlarımızı sağlamlaştırmaya çalışıyoruz. Parti teşkilatlarımız ana kademesiyle, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla hamdolsun bereketli bir Ramazan ayı geçiriyor. Arkadaşlarımız fakir fukaranın, garip gurebanın, mazlum ve mağdurların kapısını çalıyor, dertlerine derman, sıkıntılarına ortak oluyor. Muhalefetin ramazanın manevi atmosferini zehirleme çabalarına rağmen, bu mübarek günleri en güzel ve en verimli şekilde yaşamaya özen gösteriyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit yakınları, emniyet mensupları, askerler, sanatçılar, sporcularla yediden yetmişe milletle bir araya gelerek hasbihal ettiklerini, sevinç ve üzüntülerini paylaştıklarını ifade ederek şunları kaydetti: “Muhalefet yandaşlarıyla birlikte Boğaz manzaralı beş yıldızlı lüks otellerin kral dairelerinde halkçılık oynarken biz kendi vatanseverlerimizle birlikte vatandaşlarımızın yanında gönül coğrafyamızdaki ihtiyaç sahiplerine de ulaşmanın mücadelesini veriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız ve vakıflarımız milletimizin alicenaplığının bayraktarları olarak dünyanın dört bir köşesine yardım ulaştırıyor. Ukrayna’dan Afganistan’a, Yemen’den Somali’ye, Arakan’dan Suriye’ye kadar pek çok kriz bölgesinde Kızılay’ımız, AFAD’ımız, Türkiye Diyanet Vakfımız canla başla çalışıyor. Aklı ve vicdanı kararmışların hezeyanları, bizi doğru bildiğimiz yolda yürümekten alıkoyamaz.”

“TÜRKİYE, GÖNÜL COĞRAFYASI SINIRLARINI AŞAN BİR ÜLKEDİR”

Son yıllarda Ramazan aylarının salgın, savaş ve Müslümanlara yönelik saldırıların gölgesi altında yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Salgın döneminde camilerimiz, sofralarımız, hanelerimiz mahzun kaldı. Bu Ramazan’ı da kuzeyimizdeki savaşın trajik görüntüleri eşliğinde karşıladık. Son günlerde ise, ilk kıblemiz Mekke ve Medine’nin ardından üçüncü mübarek şehrimiz olan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’nın mahremiyetine yönelik yeni saldırılar sebebiyle yüreklerimiz bir kez daha dağlandı. İsrail’den hangi düzeyde olursa olsun, görüştüğümüz her yetkiliye, her siyasi ve dinî lidere Kudüs’ün statüsü ve Mescid-i Aksa’nın mahremiyeti konusundaki hassasiyetlerimizi daima açıkça söyledik, söylüyoruz. Aynı şekilde uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere her platformda, Filistinlilere yapılan haksızlıklara ve uygulanan zulme karşı duyarlı olmaya, harekete geçmeye davet ettik, etmeyi de sürdüreceğiz. Dünyadaki pek çok devletin ve toplumun, Kudüs merkezli bu sorunun mahiyetini anlamakta hâlâ zorlandığını görüyoruz ve düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye, gönül coğrafyası sınırlarını aşan bir ülkedir” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle yakın bölgemizde yaşanan her krizde, her trajedide hiçbir çıkar hesabı gütmeksizin zalimlerin karşısında, mazlumların yanında yer almayı, medeniyetimizin ve tarihimizin bize yüklediği bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu çerçevede Suriye’den Libya’ya, Ukrayna’dan Filistin’e kadar her konuda ilkeli bir yaklaşım sergiliyor, insani ve vicdani önceliklerimizden asla vazgeçmiyoruz” dedi.

Son 20 yılda ülkeye kazandırdıkları güçlü altyapı ve öz güvenin üzerinde yeni vizyonlara, yeni hedeflere doğru yol aldıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bölgesel ve küresel alanda siyasi etkimizi artırırken ekonomik potansiyelimizi de harekete geçirdiğimiz bir dönemdeyiz. Milletimize söz verdiğimiz gibi ülkemizi yatırım, istihdam, üretim ve ihracat yoluyla büyütmeyi sürdürüyoruz.”

 

Tüm Haberler

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/136542/-bolgesel-ve-kuresel-alanda-siyasi-etkimizi-artirirken-ekonomik-potansiyelimizi-de-harekete-gecirdigimiz-bir-donemdeyiz-

 

 

 

REKLAM ALANI